Adana’da 2023 yılının 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in de başkanlığında gerçekleşti.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in Başkanlığında 2023 yılının 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Adana Çukurova Kalkınma Ajansı’nda yapıldı. Toplantıya; Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergül, Çukurova Üniversitesi Rektörü Meryem Tuncel, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

“BU 560 PROJENİN 86’SI TAMAMLANMIŞ”

Açılış konuşmasını yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger,

Adana’da ben göreve başladıktan sonraki ilk koordinasyon toplantısını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Adana ilindeki kamu yatırımlarımın ele alınacağı, değerlendireceği bir toplantıyı birlikte gerçekleştireceğiz. Bu toplantı 2023 yılında Adana ilinde gerçekleştirilen 4. İl Koordinasyon Toplantısı. Yatırım kuruluşlarından alınan raporlara göre 2023 yılı üçüncü dönem, 8 Temmuz-Ağustos-Eylül ayı itibariyle ilimizde kamu kurum ve kuruluşları, belediyelerimizce bu dönemde 560 proje uygulanmakta. Bu 560 projenin 86’sı tamamlanmış. 318 proje devam etmekte. 92 proje ise ihale aşamasında. 52 proje ise etüt proje aşamasındadır. Bu projelerden 12 tanesi de çeşitli sebeplerle tasviye edilmiştir. Bu projelerin toplam tutarı 46 milyar 512 milyon lira olup 2023 ödeneği 9 milyar 488 milyon liradır. Bugüne kadar bu projeler için toplamda 16 milyar 774 milyon harcama gerçekleştirilmiştir” dedi.

Vali Köşger, konuşmasından sonra sözü kamu kuruluşlarına bıraktı.