26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / ​CHP’den meşaleli Cumhuriyet yürüyüşü…

​CHP’den meşaleli Cumhuriyet yürüyüşü…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana il örgütü ve CHP’li belediyelerin Cumhuriyetin ilanının 94. Yılını Adana’da coşkuyla kutlayacağını belirterek, tüm Adanalıları Cumhuriyet coşkusunu yaşamaya davet etti.

İl Başkanı Ayhan Barut, ulusal kurtuluş mücadelesi sonrasında ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmeden önce CHP’yi kurduğunu anımsatarak, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ulusumuzun yönünü çağdaşlık ve aydınlık olarak belirlemiş ve Türkiye’nin kurucu partisi olma onurunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi aynı zamanda Türkiye’yi çağdaş medeniyet hedefine taşıyan Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştiren partidir” ded.

Cumhuriyetin 94 yıllık tarihinde her türlü saldırıya karşı bütünleştiği Atatürk ilke ve devrimleriyle ayakta durduğunu kaydeden Barut, “Şaibeli 16 Nisan referandumuyla parlamenter demokrasiden tek adamlığa geçilmiş olsa da 2019’da yapılacak seçimlerde, CHP’yi iktidara taşıyıp Türkiye’yi parlamenter demokrasiyle taçlandıracağız. Cumhuriyetin kurucu partisi olma sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyetin çağdaşlığın, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin teminatı olduğunun altını çizen Barut, “Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması ‘Cumhuriyet’ sayesindedir. Cumhuriyet 94 yıldır kimsesizlerin kimsesi, ulusumuza her zaman hep doğru yönü, doğru yolu gösteren pusulamızdır. Cumhuriyet fazilettir, akıldır, bilimdir, özgürlüktür, adalettir, eşitliktir. Bu nedenle Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesinden asla taviz verilemez” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin 94. yaşını CHP Adana İl Örgütü ile CHP’li Seyhan, Çukurova ve Karataş belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği etkinliklerle coşku içinde kutlayacaklarını dile getiren Barut, “Yurttaşlarımızı 28 Ekim Cumartesi günü saat 18.30’da Seyhan Belediyemizin Tepebağ Mahallesi’nde yeniden düzenlediği Turhan Arın sokağının açılışına ve ardından Fettah Can’ın Cumhuriyet konserine, 29 Ekim Pazar günü de resmi törenlerin ardından sabah 11.30’da Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine , aynı gün akşam 17.30’da da Uğur Mumcu Meydanı’ndan başlayıp Atatürk Parkı’nda son bulacak fener alayı yürüyüşüne bekliyoruz.Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşayalım” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir