19 Mart 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / 3.Orhan Kemal Edebiyat Festivali…

3.Orhan Kemal Edebiyat Festivali…

Çukurova Belediyesi’nin 30-31 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği 3. Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nin konukları ve programı netleşti, bu yılki tema da Çocuk olarak belirlendi. Yazar Ayşe Kulin ve Muzaffer İzgü’nün ilk iki yıl Onur Konuğu olduğu festivale bu yıl Ahmet Telli, Caner Cindoruk, Cezmi Ersöz, Feyza Hepçilingirler, Hakan Günday, Halil Genç, İhsan Eliaçık, İsmail Saymaz, Koray Yersüren, Mazlum Çimen, Mazlum Vesek, Özcan Karabulut, Taner Cindoruk ve Zafer Doruk gibi tanınmış isimlerin katılacak.
ÇUKUROVALI YAZARLAR DA VAR
Çukurova Belediyesi’nce 3. Kez yapılacak olan Orhan Kemal Edebiyat Festivali’ne Antakya ve Silifke’yi de kapsayacak şekilde Çukurovalı yazarlardan Cemile Cereb, Hakan Karaduman, İlmiye Yasemin Tümkaya, Müslüm Kabadayı, Nazmi Bayrı, Uğur Pişmanlık, Ali Ozanemre, Ayça Öztorun, Demet Duyuler Doğan, Duran Aydın, Prof. Dr. Haluk Gökalp, İsmail Arslan, Mehmet Taşar, Selda Kaya, Serpil Ciritci ve Su Yılmaz da katılacak. Bu yılki temaya uygun olarak 30 Mart’taki açılış töreninde özel bir okulun Çocuk Korosu sahne alacak.
ŞİİR, TÜRKÇE, SÖYLEŞİ, KONSER
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçen yılın mayıs ayında yani 9 ay öncesinden başlattıkları festival çalışmalarında sona geldiklerini belirterek “Türk şiirinin yaşayan en büyük şairlerinden Ataol Behramoğlu’nun şiirli açılışıyla başlayacak olan festivalimizde Türkçe konulu tartışmadan ‘sosyal medya yararlıdır – zararlıdır’ konulu münazaraya, ‘farklılıklar zenginliğimizdir’ temalı söyleşiden ‘Edebiyatçı gazeteciler’ konferansına ve Caner Cindoruk ile Orhan Kemal sinemasına kadar özel söyleşi ve sanatçı Mazlum Çimen konserine kadar muhteşem bir festival sanatseverleri bekliyor” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Esnafın Yüzü Ramazan’da Güldü…

  Kebabın başkenti Adana’da günün ilk ışıklarından itibaren eti zırhtan geçiren ve şişlere takan kebap …

‘Ucuz Traktör’ İlanlarına Kanmayın!

Dolandırıcıların özellikle sosyal medya adreslerinden ‘ucuz traktör’, ‘ucuz tarım aletleri’ gibi reklamlarla bazı çiftçileri dolandırma …

Pamuk Üreticilerine ‘Pembekurt’ Uyarısı!

Pamuk ekim alanlarının en önemli zararlılarından biri olan Pembekurt zararlısına karşı ekim sezonu öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Adana genelindeki pamuk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir