Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden Dr. Ebru Canıkalp Dülgeroğlu’nun, 2219 Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında TÜBİTAK’a sunulan ‘Dikey Mali Dengesizlikler ve Mali Disiplin: Türkiye Örneği’ başlıklı projesinin desteklenmesine karar verildi.

Öğretim görevlisi Dülgeroğlu, 1 yıl boyunca araştırmasını Georgia State University–İnternational Center for Public Policy (ABD)’de Prof. Dr. Jorge Martinez–Vazguez ile gerçekleştirecek.

Dr. Ebru Canıkalp Dülgeroğlu’nun, bu süreçte birlikte çalışacağı Prof. Dr. Jorge Martinez–Vazguez aynı zamanda IMF bünyesinde danışmanlık yapıyor.

DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

Öte yandan diğer bir başarı haberi de Dr. Gülfidan Coşkun’dan geldi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi Dr. Gülfidan Coşkun’un yürütücüsü olduğu 223S601 numaralı ve ‘Deneysel Romatoid Artrit Modelinde INSL3 Yeni Bir Terapötik Ajan Olarak Değerlendirilebilir mi?’ başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma projelerini Destekleme Programı Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı– Binbirçaba kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Çukurova Üniversitesi’nin diğer bir başarısı da İklim Değişikliği Uyum Projesi kapsamında gerçekleşti.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, İklim Değişikliği Uyum Projesi çağrısı kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi liderliğinde, Çukurova Üniversitesi adına eş başvuran olarak yapılan ‘İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi Uygulayarak Kırsal Kadınlar İçin Ekonomik Fırsatlar Yaratma’ başlıklı proje imzalanarak hayata geçirildi.

Çukurova Üniversitesi adına projede koordinatör olarak Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, araştırmacı olarak da Dr. Öğretim Üyesi F. Elçin Erkurt görev aldı.