Diyanet işleri Başkanlığının talebi doğrultusunda Yüreğir Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğünce meclis gündemine getirilen teklifte Yüreğir İlçesi Yenice Mahallesi 31 parsel nolu taşınmazın, üzerinde cami-kuran kursu hizmetlerinde kullanılabilmesi için Diyanet işleri Başkanlığı (Yüreğir İlçe Müftülüğü) adına tahsisi talep edildi.

Gündeme gelen madde CHP’li üyelerin (İhtiyaç ve Gereklilik Kriterleri doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiği) belirtilerek reddine karşı, İYİ Parti’nin de desteğiyle AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi. Böylece TUİK verilerine göre 83’ü Kadın 189 kişinin yaşadığı Yemişli’deki taşınmaz, Cami ve Kuran kursu için tahsisi yapılmış oldu.

Ak Parti Ve Mhpli Çukurova Meclis Üyeleri Cami Tadilatına Red Oyu Vermişlerdi
Yüreğir’de ihtiyaç-gereklilik konusunda soru işaretlerinin olduğu tahsis tartışılırken geçtiğimiz yıllarda Karataş’ın Helvacı Köyü’nde fırtınadan zarar gören ve minaresi yıkılan caminin tadilatını yapmak isteyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e Belediyenin MHP ve AK Partili Meclis üyeleri karşı çıkmıştı.

Ancak tadilat CHP’li, Meclis üyelerinin oylarıyla yapılmıştı. Ak Partili ve MHP’li Çukurova Belediye Meclis üyelerinin cami minaresinin tadilatına karşı çıkması büyük ses getirmişti.
Şimdi Yüreğir Belediyesince yapılan tahsisle ilgili geçmişi irdeleyerek soralım: Yerel seçim yaklaştığı için mi bu tahsis yapılıyor, yoksa cami ile birlikte kuran kursu bölge için büyük zorunluluk mu?
Şayet büyük zorunluluk-ihtiyaç ise Helvacı köyünde minaresi yıkılan caminin tadilatı gereklilik – zorunluluk değil midir?
Şayet zorunluluk ise AK Parti ve MHP’nin Çukurova Belediyesi Meclis üyeleri neden Başkan Soner Çetin’e zorluk çıkardılar? Siyaset mi yapıldı?  Tüm İnançların ibadethaneleri tadilat-onarım-ihtiyaç kriterleri bakımından değerlendirilip ön yargısız yapılması gerekmez mi?