Yüreğir ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikler arasında Çocuk Şenliği, spor turnuvaları, resim sergisi, workshop etkinliği ve daha birçok farklı etkinlik bulunuyordu. Yerel halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlama programı, Cumhuriyet coşkusunu her yaş grubuna hitap eden etkinliklerle taçlandırdı.

Çocuk şenliği, spor turnuvaları ve resim sergisi

Yüreğir Millet Bahçesi’nde düzenlenen Çocuk Şenliği’nde, çocuklar ve aileleri Cumhuriyet coşkusunu paylaştılar. Halk oyunları, bando gösterisi, palyaçolar, balon şov, örümcek adam, sihirbazlar, bubble show, lastik adam, 7 cüceler, akrobasi, robot gösterileri ve daha pek çok etkinlik çocukların keyifli vakit geçirmesini sağladı. Aynı zamanda, minik öğrencilerin marşlar eşliğinde gösteriler sunduğu bu özel gün, duygusal anlara da sahne oldu.

 

Öğrencilerin marşlarla gösteri yaptığı Hanım Sabuncu ve Atakent Kreşlerinde, sahne bayraklarla donatıldı. Gösterilerin ardından 100. yıl kutlamaları çerçevesinde pasta kesildi. Çocukların gösterilerini izleyen aileler duygusal anlar yaşadı.

Yüreğir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi’nde Dart ve Karate Şampiyonası düzenlendi. Ayrıca Adana Şehir Hastanesi yakınındaki ormanlık alanda motorcuların katıldığı “Süper Enduro Festivali” nefes kesti.

 

Yüreğir Kültür Merkezi’nde başlayan Türkiye Yüzyılı 1. Ulusal Görsel Sanatlar Öğretmenleri Resim Çalıştayı, resim sergisi ile devam etti.

 

Genç şefler sıfır atık mutfak yarışması

Yüreğir Belediyesi Gastronomi Mutfağı’nda, Genç Şefler Sıfır Atık Mutfak Yarışması düzenlendi. Evliya Çelebi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri becerilerini sergiledi.

 

Başkan Kocaispir: “Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak en büyük görevimiz”

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını coşkuyla karşıladıklarını belirterek, Cumhuriyetin 100. yılında dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Kocaispir, Cumhuriyetin zorlu bir mücadele sonucunda kurulduğunu ve bu Cumhuriyetin 100 yaşında olduğuna dikkat çekerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak Cumhuriyeti aydınlık bir geleceğe taşımanın en büyük görevleri olduğunu vurguladı.