26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Yüksek Okulda Konferans…

Yüksek Okulda Konferans…

Av. Mehmet Sağlam Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulu’nda ‘güncel hukuki sorunlar’ konulu bir konferans verdi. Konferansa başlamadan önce Soma’daki şehitler için saygı duruşu ve slayt gösterisi yapıldı.

Av. Sağlam “Tehlikeli ve ağır işlerle ilgili yönetmelikte belirlenen şartlar eksiksiz olarak yerine getirilmeli ve daha sonra işletme ruhsatı verilmelidir. denetimler etkin bir şekilde yapılmalı ve tespit edilen eksiklikler giderilene kadar faaliyetler durdurulmalıdır. bu önlemlere aykırı hareket nedeniyle ölüme sebebiyet verenler hakkında yargıçlar yeni bir içtihat oluşturmalıdır.” dedi.

Mehmet Sağlam şöyle devam etti:

“Soma faciasının sorumluları hakkında (bilinçli taksir ile birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten) dolayı sorumlular hakkında kamu davası açılmalıdır. Maddi ve manevi tazminat davaları açıldığında ya da açılması halinde yargıçlar yeni bir içtihat oluşturarak yüksek miktarda tazminata hükmetmelidirler. Bence her işçinin yakınlarına en az 1 Milyon TL manevi tazminata hükmetmelidirler.”

Konferansın devamında öğrencilerle soru-cevap şeklinde sohbete devam edildi. Bir öğrencinin sorusu üzerine Av. Mehmet Sağlam “Hukuk devletinde idarenin tüm işlem ve eylemleri yargı denetimine tabidir.cumhurbaşkanlığının tek başına yaptığı işlemler ile hsyk’nın kararları yargı denetimine tabi olmalıdır” şeklinde konuştu.
Konferansta öğrencilerin Sağlam’a sıcak ilgi gösterdikleri gözlemlendi. Hazırladıkları plaketi ve çiçeği Mehmet Sağlam’a takdim ederek verimli konferanstan dolayı teşekkürlerini sundular.

Bunun üzerine Av. Sağlam “Bu konferansı tertipleyip bizleri bir araya getiren kıymetli öğretim görevlisi hocamız Selim Soyçelik’e ve tertip komitesinde bulunan öğrenci kardeşlerime teşekkür ederim. Gençlerle bir arada olmak benim için her zaman önemlidir” ded

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir