4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Yiğit: Emeklilerimiz Onurlu Bir Yaşamı Hak Ediyor!

Yiğit: Emeklilerimiz Onurlu Bir Yaşamı Hak Ediyor!

 DEVA Partisi Adana İl Başkan Vekili Mustafa Oğuz Yiğit son günlerde çok tartışılan emekli maaşları ve hakları konusunda açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarının yüksek enflasyon ve zorlu ekonomik şartlar karşısında eridiğine dikkat çeken Yiğit, hayatın her alanında emekli maaşlarının ekonomik yetersizliğiyle hayat şartlarının emekliler için günden güne zorlaştığını vurguladığı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Türkiye’nin dört bir yanında, yıllarca çalışarak ülkemize hizmet etmiş, üretmiş ve emek vermiş milyonlarca emekli vatandaşımız yaşıyor. Emeklilerimiz, bu bakımdan, toplumumuzun çok değerli bir kesimidir ve sonsuz bir saygıyı, onurlu bir yaşamı kesinlikle hak ediyorlar.

Hayatlarının uzun bir zaman dilimini çalışarak geçiren ve mesleki hayatlarının sonunda rahata ermesi gereken emeklilerimizin durumu, maalesef son yıllarda ekonomik açından gittikçe zorlaşıyor. AK Parti iktidarınca 2023 yılı genel seçimleri öncesinde toplumun her kesimine sunulan pembe tablo, seçim sonrasında hızla dağıldı. Emekli aylıklarındaki artışlar beklentileri karşılamazken; döviz kuru, akaryakıt, barınma, temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları olağanüstü bir şekilde arttı. Emeklilerimiz, faturalarını ödeyemeyecek durumda, en temel gıda maddelerine erişimleri zorlaşıyor ve maalesef açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

Bugün, Türkiye’nin ekonomik sorunları her zamankinden daha fazla dikkat ve çözüm gerektiriyor. Bu nedenle, hükümeti bir an önce emeklilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve ekonomik sıkıntılarına çözüm bulmak için harekete geçmeye çağırıyoruz. İktidar, emeklilerimizin hak ettikleri zammı bir an önce yaparak onların refahını ön planda tutmalıdır.

Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ekonominin başında olduğu yıllarda emeklilerimizin ülke refahından aldıkları paylar ve memnuniyet, halkımızın hafızasında hala tazedir. Bu tecrübe ve tazelikle; toplumun tüm kesimleri gibi 13,5 milyon emeklimizin de sesi olmaya, asgari ücret ve açlık sınırının çok altında bir maaşla yaşama adaletsizliğinden kurtarmaya, onlara daha iyi bir gelecek sunmaya ve onların haklarını savunmaya devam edeceğiz. DEVA Partisi kadroları, ülkemizin dört bir yanındaki

emeklilerimizin yaşamlarını iyileştirmek ve onlara hak ettikleri refahı sunmak için her türlü işbirliğine açık ve kararlıdır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir