27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Yazarlar Evi’nin yapımına başlanıyor…

Yazarlar Evi’nin yapımına başlanıyor…

Adana’da yapılması planlanan ‘Yazarlar Evi’nin projesi tamamlanarak yapım ihalesi gerçekleştirildi.
Sarıyakup Mahallesi’nde ekim ayında yer teslimi yapılacak olan tarihi bina, 10 ay içinde tamamlanarak hizmete açılacak. Osmanlı sivil mimarisinin örneği olan tarihi binanın restorasyonu 1 milyon liraya mal olacak. Tarihi binanın yazarlar evi olarak sadece Adana’ya değil Mersin’den Hatay’a kadar bütün Çukurova’ya hizmet edeceğini söyleyen Adana Yazarlar Evi Derneği Başkanı Çetin Yiğenoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Yiğenoğlu, “Yazarlar evi Çukurova’yı kucaklamayı amaçlayan bütünüyle Türkiye ve dünya sanatçılarını konuk etmeyi ve dolayısıyla Adana’nın Çukurova’nın bir kültür sanat merkezi olmasında duyulan eksikliği doldurmayı amaçlayan bir yapı olarak çalışacak. Sadece Adana’ya değil Mersin’den Hatay’a kadar Çukurova’ya kültür sanat hizmeti sunacak. Bu anlamda sanata ve sanatçıya destek veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı böyle önemli bir yapıyı Adana’ya kazandıracağı için kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Çetin Yiğenoğlu başkanlığındaki Adana Yazarlar Evi Derneği yönetiminde Orhan Apaydın, Başak Hülya Ekmekçi, Yaşar Ateşoğlu ve Demet Duyuler Doğan gibi önemli isimlerde bulunuyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir