19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Yaşlı kadını dolandırdılar…

Yaşlı kadını dolandırdılar…

 

Adana‘da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları yaşlı kadını, “Adın FETÖ’nün Ayfer ablası olarak karışmış” diyerek yaklaşık 3 buçuk milyon lira dolandırdı. Yaşlı kadın gözyaşlarına boğulup para ve altınlarını geri isterken, “Kimseden görmediğim şefkati gördüm. Anneciğim gözlerini GATA’da açtıracağım diyerek beni dolandırdı” dedi.

Uzun yıllar eşi Mahmut ile birlikte İsveç’te çalışan 2 çocuk annesi Ayfer Çinkitaş (72) 4 sene önce Adana’ya geldi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde oturan Ayfer Çinkitaş’ın eşi 3 sene önce hayatını kaybetti. Yaşlı kadın da 3 yıldır kimi zaman Antalya’da yaşayan kızlarının yanında, kimi zaman da İsveç’e gidiş-geliş yaparak hayatını sürdürdü.

Birikimini kızına vermek için bankadan çekti

Ancak son zamanlarda sarı nokta hastalığına yakalanan Çinkitaş’ın görme kabiliyeti büyük ölçüde azaldı. İsveç’te eşiyle uzun yıllar çalışarak yaptıkları birikimlerini kızlarına bırakmak isteyen Çinkitaş, geçen 16 Ağustos’ta bankaya giderek bankadaki 200 bin TL’sini ve 67 bin avrosunu çekip evine döndü.

Adın FETÖ’ye karıştı deyip dolandırdılar

20 Ağustos tarihinde ise iddiaya göre, kendisini polis olarak tanıtan bir kadın, 72 yaşındaki Ayfer Çinkitaş ile irtibata geçti. FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyleyen dolandırıcı, ‘Adın FETÖ’nün Ayfer ablası olarak karışmış’ diyerek yaşlı kadından paralarını incelenmek üzere vermesini, operasyon sonunda da paraların kendisine geri verileceği söyledi.

Önce paraları, sonra altınlarını verdi

Telefondaki dolandırıcıya inanan yaşlı kadın, bütün parasını evine gelen 1’i kadın 1’i erkek 2 dolandırıcıya teslim etti. Ancak aradan 3 gün geçtikten sonra dolandırıcılar yaşlı kadını tekrar aradı ve bu sefer, ‘Banka kasalarındaki altınları bakır ile değiştiriyorlar. O altınlarda da FETÖ parmak izi olabilir. İnceleme yapacağız’ diyerek altınlarını istedi. Dolandırıcıların tuzağına bir kez daha düşen Çinkitaş, 31 Ağustos’ta bankaya giderek 900 gram altınını kasadan aldı ve daha sonra evine gelen dolandırıcıya teslim etti.

Emniyette ifade verirken dolandırıcılar yine aradı

Paraların ve altınların geri gelmemesi üzerine şüphelenen yaşlı kadın, durumu önce apartman görevlisine ardından da kızlarına anlattı. Bunun üzerine yaşlı kadın, apartman görevlisiyle birlikte 5 Eylül’de polise giderek şikayetçi oldu. Yaşlı kadın emniyette ifade verdiği sırada dolandırıcılar tekrar aradı ve ‘Saat 15.00’da paranı geri getireceğiz’ dedi. Ancak aradan günler geçmesine rağmen yaşlı kadının parası gelmedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir