26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Yaşlı insanların dolandırıcılığı bitmiyor…

Yaşlı insanların dolandırıcılığı bitmiyor…

Evine gelen dolandırıcılara 28 bin lirayı eliyle teslim etti

Adana’da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılar, tek başına yaşayan 63 yaşındaki Melahat Ekmekçi’yi telefonla ikna edip 28 bin TL değerindeki altın, döviz ve Türk Lirasını evine giderek aldı. Bankadaki parasını da dolandırıcılara vermek için çekmek isterken dolandırıldığını öğrenen Ekmekçi, sinir krizi geçirdi.

3 yıl önce eşi öldükten sonra yalnız kalan Melahat Ekmekçi’yi ev telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişi, çalınan para ve altınları evinde sakladığını söyledi. Telefondaki kişi, korku içinde evindekilerin kendi parası ve altınları olduğunu söyleyen kadına, “Sakın kapıyı kimseye açma, telefonlara da cevap verme. Biz oraya bir polisi göndereceğiz, evde ne var, ne yok hepsini teslim et” dedi. Savcı ve polis olduğunu söyleyen dolandırıcılar yaklaşık 3 saat boyunca Melahat Ekmekçi’yi telefonda oyaladı. Bu sırada dolandırıcıların gönderdiği kişi de eve geldi. Melahat Ekmekçi, evine gelen kişiye kasasında sakladığı eşinden kalan ruhsatlı tabanca ile 28 bin lira değerindeki altın, dolar ve Türk lirasını teslim etti.

Melahat Ekmekçi’ye, “Bankada paran var mı?” diye soran dolandırıcı, kadının dolar hesabı olduğunu öğrenince de, “Hemen bankaya gidiyorsun, o parayı da çekiyorsun. Merak etme bütün bu verdiklerin senin adına bankaya yatırılacak. Yani devlet güvencesinde olacak. Zaten arkadaşlarımız soyguncuları tespit etti. Yaşadığı şok karşısında rahatsızlanıp, sinir krizi geçiren Ekmekçi’yi komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Kalp rahatsızlığı olduğu belirtilen Ekmekçi için ambulans çağrıldı. Ambulansa alınarak sağlık kontrolünden geçirilen Melahat Ekmekçi, ifade için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir