2 Mayıs 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Yaşar Kemal Adana’da anıldı…

Yaşar Kemal Adana’da anıldı…

Yaşar Kemal Vakfı’nın “Yaşar Kemal Aramızda” anma etkinlikleri ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Ali Özyurt Edebiyat Buluşması birlikteliği ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) düzenlediği “Ölümsüzlüğünün 5. Yılında Yaşar Kemal ve Eserlerinde Doğa” paneli Adana Büyükşehir Belediyesinin Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

Şehitler için saygı duruşu ile başlayan etkinlikte vakıf adına konuşan Ayşe Semiha Baban, Kendilerine yıllardır destek olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür ederek Çukurova Üniversitesi Fahri Doktora töreninde Yaşar Kemal’in, “Doğa insanlardan elini çektiğinde, doğa ile birlikte dostluk duygusu da, sevinç duygusu da, merhamet duygusu da insanlardan elini çeker. Kültür dediğimiz insan-doğa, insan-insan ilişkilerinden çıkan deneyimlerim birikimidir. Romanın yapısını işte bu ilişkiler tayin ediyor”sözlerine değindi.

“HER SAVAŞ BİR YIKIMDIR”

Konuşmacılar, şehit cenazelerinin geldiği bugünlerde onun, “Her savaş, adı ne olursa olsun bir yıkımdır, insanın, üstünde yaşadığımız toprakların, doğamızın ölüm fermanıdır, insanlığımız çürütür, vicdanımızı çürütür” sözlerinin ne kadar gerçek olduğunun altını çizdiler.

“YAŞAR KEMAL’İN FİKİRLERİ YAŞAMALI”

İdlib’teki alçak saldırıda Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selman Cankara’nın cenazesine katıldıktan sonra etkinliğe gelen Zeydan Karalar,“Yaşar Kemal’i öğretmek bir görev değil mecburiyettir. Çünkü Yaşar Kemal’in fikirleri yaşasaydı dünyada bu savaşlar olmayacaktı”dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir