26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / Vinçte eylem yaptılar…

Vinçte eylem yaptılar…

Adalet Sarayı inşaatını yapan taşeron firmada çalışan işçiler 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ileri sürerek 50 metre yüksekliğindeki vincin üzerine çıkıp eylem yaptı. Firma yetkilileri, çantayla getirdiği paraları işçilere dağıtınca 2 saat süren eylem de son buldu.

Merkez Yüreğir İlçesi’nin Köprülü Mahallesi’nde yapımı devam eden Adalet Sarayı inşaatında çalışan 6 işçi, öğle yemeği molası verildiği sırada, 50 metre yüksekliğindeki vince tırmandı. Vincin ucuna kadar gelip oturan eylemcilere, aşağıda kalan meslektaşları da destek verdi. Durumun fark edilmesi üzerine şantiye alanına itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Vinç üzerindeki işçiler, aşağıda bekleyen itfaiye ekiplerine seslenerek, “Boşuna hazırlık yapmayın, bizim çoluk çocuğumuz var. Aşağıya atlamaya niyetimiz yok. Paramızı alınca ineceğiz” dedi. Cep telefonu ile taşeron firma temsilcileri ile görüşme yapan işçiler, 3 aydan beri ücretlerinin geciktirildiğini söyleyip, 7 bin liranın üzerinde alacakları olduğunu, ödenene kadar da aşağıya inmeyeceklerini bildirdi. Yapılan görüşmeler sonrasında bankadan getirilen paralar işçilere dağıtıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir