30 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Veteriner Mete Betin, Alex sağlıklı 19 yaşında…

Veteriner Mete Betin, Alex sağlıklı 19 yaşında…

Adana’da Veteriner Hekim Mete Betin, daha bir aylık iken başlayan hastalıklarını takip ederek uyguladığı tedavilerle 19 yaşına kadar getirdi. Normalde 12ile 17 yaşına kadar yaşayabilen Pekinez cinsi evcil hayvanın sağlıklı olduğunu belirten veteriner hekim Mete Betin, “Pekinez cinsi Alex isimli köpeğimiz yaklaşık bir aylık iken kanlı ishal hastalığı geçirdi. Ardından 2-3 ay sonrasında ise epilepsi krizi geçirdi.

Yıllar sonrasında ise vücudunda tümörler oluştu ve yaptığımız tedavilerle onları aldık. Gözde oluşan görme kayıplarını düzelttik. Alex, şuan 19 yaşında ve sağlıklı bir hale getirmeyi başardık. Şuan gayet sağlıklı ve yaşamaya da devam edecek dedi.”

Dünya Veteriner Hekimleri Günü nedeniyle meslekleri hakkında da konuşan Betin, “Veteriner hekimler olarak bir sağlık mensubuyuz. Sağlıkla, canla uğraşıyoruz. Hayvanlardan insanlara bulaşan ve insan sağlığını önemli ölçüde tehdit eden zoonotik hastalıklara karşı koruyucu ve mücadele çalışmaları ile insan sağlığını korumak için çalışıyoruz.

ÖZLÜK HAKLARIMIZ GÖZARDI EDİLİYOR

Ancak özlük haklarına baktığınızda; Sağlık Bakanlığı’ndaki sağlıkçılarla özlük haklarında ciddi fark var. Aradaki farkın kapanması lazım.. Bir pandemi atlattık ve o dönem veteriner hekimlerin öne çıktığını gördük. Tavuk vebasıydı, deli dana hastalığı vs. birçok hastalıkta çalıştık ve hatta covid aşısını bulan da bir veteriner hekimdir. Buna rağmen hâlâ özlük haklarımız göz ardı ediliyor.

Ne zaman yattığınız neden önemlidir? Yetersiz uyku ile ilişkili riskler
Ne zaman yattığınız neden önemlidir? Yetersiz uyku ile ilişkili riskler
Sağlık çalışanlarının şartları için yapılan düzenlemelerde veteriner hekimlerin yer almaması hepimizi çok üzüyor. Günümüzde hem hayvan hem de insan sağlığının korunmasına yönelik olarak eğitim gören ve faaliyetler yürüten tek meslek grubu veteriner hekimlerdir.

Tüm Dünyada olduğu gibi Veteriner Hekimlerin de bir sağlık çalışanı olduğu gerçeğinden yola çıkarak fiili hizmet zammı, emeklilik özel hizmet tazminatı vb. düzenlemelerde hakkımız olanın verilmesini istiyoruz.” Diye konuştu.

CİDDİ HASTALIKLARA YAKALANDI

19 yaşındaki Alex adlı köpeğin sahibi Alina Çetin de Veteriner Hekim Mete Betin’in evcil hayvnı için çabasına dikkat çekerek, “Alex elimize ulaştığında daha 13 günlüktü. Yaşamı döneminde ciddi hastalıklar yaşadık.

Aldığımız ilk günden beri Veteriner Hekim Mete Betin’e götürdük ve yaptığı tedavileri sonucunda şuan görüldüğü gibi gayet sağlıklı bir köpeğimiz var. 23 Nisanda Alex’imiz 19 yaşın girdi ve Pekinez cinsi köpeklerin bu yaşa ulaşmaları çok zor. Görüldüğü gibi şimdi gayet sağlıklı.. Bu bağlamda Mete beye çok çok teşekkür ediyoruz. Gayet iyi ilgisi, tedavileriyle bugünlere kadar Alex’imizi getirdi” sözlerine yer verdi.

Anavatanı Çin olan Pekinez ya da Pekingese olarak bilinen küçük ırk cinsi köpekler, uzun tüyleri ve sevimliliğiyle dikkat çekmekle beraber, bakımları çok kolay olmasa da ideal evcil hayvanlar arasında yer alıyor.

ÖMÜRLERİ 12 İLE 17 YIL ARASINDA

Oldukça eski bir köpek ırkı olan Pekingese, ilk olarak Çin’de 19. yüzyılda başta İngiltere olmak üzere bütün Avrupa’da tanınmaya başlandı. Daha sonra ise Amerika ve ardından tüm dünyaya yayıldı. Ayrıca ülkemizde de çok popüler olarak tercih edilen pekinez ırkı türün 12 ile 17 yıl arasında ömürleri olduğu belirtiliyor.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir