19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Süleyman Elban’ın 19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajı…

Vali Süleyman Elban’ın 19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajı…

“Fedakârlığı karşısında mükâfat beklemeyecek düzeyde bir kendinden geçme halidir gazilik!

Aziz milletimiz için tarihimizin her döneminde en mukaddes değer hep vatan toprağı olmuştur. Vatan topraklarımızı korumak, bu toprakları bizlere yurt kılmak için gerek 1071’de Anadolu’nun kapılarını bizlere açarken gerek Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı yıllarında cephelerde savaşırken gerekse 15 Temmuz’da milli birliğimizi ve demokrasimizi korumak uğruna büyük mücadeleler verilmiştir. Tarihimiz boyunca verilen mücadelelerde milletçe ortak hissimiz hep vatanı kendi canından dahi üstün tutma ve her şeyi göze alarak bu yurdu savunma duygusudur. Bu duygu, yüce milletimizin gönlüne kanıyla canıyla ilmek ilmek işlenen bir nakıştır adeta.

Kuruluş ve kurtuluşumuzu anlatan kahramanlık destanları kulaklarında yankılanarak büyüyen milletimizin her ferdinin yüreği; ezelden beridir vatanı, milleti ve bağımsızlığı için atmıştır.

Atalarımızdan bize miras kalan bu anlayışla geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemize yönelen tüm tehditlere gerekirse bu uğurda canımızı vererek karşı koymaya hazırız. Ülkesine ve vatanına dünyanın hiçbir yerinde timsali görülmemiş bir sevdayla bağlı olan milletimiz, bu toprakların uğruna dökülen kanların hakkını verebilmek için yurduna gönül bağıyla bağlıdır.

Bu duyguyla geçmişte olduğu gibi bugün de milletçe aynı kararlılıkla vatanımıza sahip çıkıyor, şehit ve gazilerimizin emanetini korumayı ve ay yıldızlı al bayrağımızı yurdumuz semalarında sonsuza kadar dalgalandırmayı arzu ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesinin ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nü canıgönülden tebrik ediyorum.

Mukaddes vatanımızı korumak uğruna serden geçerek canını veren aziz şehitlerimiz ve ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ anlayışıyla ölüme yürüyen kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere makamların en yükseğine eren aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyorum.

19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun.”

 

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir