29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / VALİ KÖŞGER ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ…

VALİ KÖŞGER ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ…

ValiYavuz Selim Köşger, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasınde çocuklarla birlikte fidan dikti.

Orman Bölge Müdürlüğünce Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen törene Vali Köşger, Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, 6’ncı Kolordu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ozan Nas, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Köşger; Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Adana’da da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı kutlaması yapıldığını belirterek, “21 Mart, aynı zamanda baharın müjdecisi olan Nevruz. Hepinizin Nevruz’unu kutluyorum. Bugün ayrıca Down Sendrom Farkındalık Günü. Yürekleri sonsuz sevgiyle dolu, sevgi kelebeği down sendromlu kardeşlerimizin de gününü kutluyorum.” dedi.

Ormanlık alan ve ağaçlandırmanın artırımında ülkemizin Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü sırada olduğuna dikkat çeken Vali Köşger, “Adana’da da durumumuz iyi. Coğrafyamızın %42’si ormanlarla kaplı. Son dönemde çıkan yangınlar sebebiyle biraz hasar gördü ama Orman Bölge Müdürlüğümüz bugün burada gösterdiği gayreti Adana sathında 13 bin kilometrekarelik alanda ormana müsait olan her yerde gösteriyor ve çalışmalar gerçekleştiriyor.” diye konuştu.

Ormanlarımızın aslında bizim için kutsal olan ögelerden olduğuna ve dokunulmazlarımızdan birisi olduğuna değinen Vali Köşger, “Orman yangınlarıyla ve yanan alanlarla ilgili bazı spekülasyonlar yapılıyor. Ancak bunların hiçbirisi mümkün değil. Anayasal koruma altında ormanlarımız. Hiçbir şekilde zaman aşımı ve diğer hukuki yollar da dahil edilse bile ormanlarımıza hiçbir zaman sahip olamazsınız. Ormancıların elinde 1960’lı yıllarda çekilmiş hava fotoğrafları var. Orman Kadastrosu var buna göre ülkemizde nereler ormansa oraların orman olarak kalması lazım. Ormanlarımız hiçbir şekilde mülk edinilemez. Üzerine ne yaparsanız yapın ormanlık alanlara sahip olamazsınız. Devletimiz, vakti geldiğinde yaptığınız kaçak yapıyı da hızlıca yıkar. Bu sebeple kimse ormanlarımızı yakıp yıkarak ormanlarımıza sahip olacağını zannetmesin. Ormanlarımız devletimizin koruması altında.” dedi.Vali Köşger ve törene katılanlar daha sonra çocuklarla birlikte fidan diktiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir