17 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Elban Şehit Yakınları Ve Gazilerle İftar Programında Bir Araya Geldi…

Vali Elban Şehit Yakınları Ve Gazilerle İftar Programında Bir Araya Geldi…

Vali Dr. Süleyman Elban ve eşi Hanımefendi İrem Beyza Elban, şehit yakınları ve gaziler onuruna Adana Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa Vali Dr. Süleyman Elban ve eşi Hanımefendi İrem Beyza Elban’ın yanı sıra; 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral  Mehmet Serkan Dan, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban; rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’in bu güzel gününde, bu saatte iftar sofrasında aziz şehitlerimizin yakınları, kahraman gazilerimiz ve aileleriyle bir arada olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

Ülkemizin çok zor bir süreçten geçtiğini belirten Vali Elban, “Maalesef Adana’mızın da içinde olduğu 11 ilimizde depremden dolayı 50.000’in üzerinde insanımızı kaybettik, onun birkaç katı kadar insanımız yaralı, 13 milyon insanımız az ya da çok bu afetten etkilendi. Bu zor durumda şunu gördük ki afetin ilk anı, ilk saatinden itibaren bu yaraları sarmak için devletimiz, hükümetimiz, aziz milletimiz el ele, omuz omuza verdiler; milletimizin özellikle depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için büyük bir gayret içinde oldular. Sizlerle beraber bulunduğumuz bu güzel Ramazan sofrasında biraz mahsunuz; çünkü aklımızın bir tarafında afetten etkilenen kardeşlerimiz var. Rabbimden bu millete bir daha böylesine bir afet yaşatmamasını niyaz ediyorum.” dedi.

Aziz şehitlerimizin değerli aileleri, sizler toprağı vatan; bu vatanı da bizlere ebedi yurt kılan aziz şehitlerimizin bizlere yadigârısınız diyen Vali Elban, “Devletimiz ve milletimiz, sizlerin kıymetini her zaman bilecek, hiçbir zaman unutmayacaktır. Çünkü sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi, bu vatan ve millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında gaziliğin de şehitlik kadar önemli bir mertebe olduğunu söyleyen Vali Elban, “Ülkemizin birliği ve bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için üstün cesaret, feragat ve kahramanlıklar göstererek vatanımız için canlarını ortaya koyan gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz.” dedi.

Vali Elban, Türk milletinin tarih boyunca vatanı, milleti, bayrağı ve inançları için yeri geldiğinde canını vermekten hiçbir zaman tereddüt etmediğini söyledi.

Vatan sevgisi ve fedakârlığın sembolü olan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak, hak ettikleri uygun yaşam koşullarını sağlamak devletimizin öncelikli ve en önemli görevlerinden biridir diyen Vali Elban,  tüm şehitlerimize  Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize ise minnet duygularını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Davetliler oruçlarını açtıktan sonra Vali Dr. Süleyman Elban ve eşi Hanımefendi İrem Beyza Elban’ın, tüm masaları teker teker gezip şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenmelerinin ardından program sona erdi.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir