26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Usulsüzlük Davasında Yurt Dışı Yasağına Devam…

Usulsüzlük Davasında Yurt Dışı Yasağına Devam…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmada Sözlü’nün yurt dışı yasağının devam etmesi kararı verildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ragip Bekaroğlu, Mehmet Şahin, Hüseyin Gücüm, Şaban Acar, Mustafa Kaan Asla ile Haluk Boran hazır bulundu. Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’ın katılmadığı duruşmaya, sanıklardan müteahhit Ertuğrul Kütük Ankara’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılarak ifade verdi.

Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Haluk Boran, suç tarihinde Ceyhan Belediyesi’nde zabıta müdürü olarak görev yaptığını belirtti. Geçici süreyle Mali Hizmetler Müdürlüğüne vekaleten baktığını dile getiren Boran, ihale ile ilgili görevinin bulunmadığını işaret etti.

İhaleleri alan müteahhit Ertuğrul Kütük ise Ceyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra müteahhitliğe başladığını dile getirdi. Kütük, savunmasını şöyle sürdürdü: “Parke taşı ihalelerini 2012’de aldım. 1. etap işi sorunsuz tamamladım. 2. etap işinde Kutfedi Kılınç, sözleştiğimiz malzemeleri vermeyince zor duruma düştüm. Ceyhan Belediyesi yetkilileri, işi Ömer Aydın’a vermemi istediler. İşi devrettim ancak sözleşme yapmadık. Adıma 1 milyon 700 bin lira ya da 1 milyon 800 bin lira para geldi. Paranın 1 milyonunu malzeme alımı için Ömer Aydın’a verdim. Kutfedi Kılınç da malzeme alacağını söyleyerek 3 dekonta imza attırıp banka hesabımdan 700 bin lirayı çekti. Malzeme almayınca hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Belediyeden alacağım olan 164 bin lirayı da Kutfedi Kılınç yine malzeme alacağını söyleyerek çekti. 2,5 yıl önce Ankara’ya gittim. İşin başında duramadım. Ömer Aydın’ın işi bitirdiğini biliyorum.”

Kütük’e, emniyetteki ifadesinde, “Kutfedi, parayı Hüseyin Sözlü’ye vereceğini söyledi” sözü hatırlatıldı. Kütük, “Benim böyle bir beyanım olmadı. Yanlış anlaşılmış. Bu ihaleden elime geçen 300-400 bin liradır. Kalan paraları ben kullanmadım. O işten battım. O zaman patrondum, şu anda işçiyim.” ifadelerini kullandı.

Avukatlar yurt dışı yasağı olan kişiler hakkındaki yasağın kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Sözlü ile Mehmet Boran ve Hüseyin Gücüm hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’ün aralarında bulunduğu 13 tanığın dinlenmesine karar verdi. Duruşma, 9 Eylül 2016 tarihine erteledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir