Özellikle akşam saatlerinde havanın kararmasıyla birlikte yiyecek arayan domuzlar yerleşim yerlerine kadar yaklaşarak büyük korku salıyor. Yürüyüşe çıkan yada hayvanlarını gezdiren vatandaşlar tedirginlik yaşıyor. Özellikle Çukurova Üniversitesi’ne bağlı Konuk Evi ve lojmanlarda yaşayan vatandaşlar için bu durum tehlike oluşturuyor.

Vatandaşlar Yardım İstedi

Çukurova Üniversitesi’nin ormanlık arazisinde bulunan Çamlıtepe Lojmanları’nın bahçesine kadar gelerek zaman zaman yiyecek arayışına giren domuzlar insanlara aldırış etmeden sokaklarda rastgele geziyor. Gündüz saatlerinde bile 2’li ve 3’lü gruplar halinde gelen, domuzlar, bölge halkında büyük tedirginlik oluşturuyor. Evlerinin yakınına kadar inen domuzlara köpeklerin bazen saldırdığını, kendilerinin ise korktukları için müdahale edemediklerini belirten vatandaşlar yetkililerden yardım istiyor.
Yaşamı Tehdit Ediyor

Vatandaşlar bu konuda tepkilerini dile getirerek, herhangi bir olumsuzluk yaşamadan önlem alınmasını istiyor. Vatandaşlar akşam saatlerinde sokağa çıkmaya korktuklarını ifade ederek bu kadar yakın mesafeye gelen domuzların hastalık yaymasından endişe duyuyor. Gerekli önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşlar son yıllarda hızla artan domuz popülasyonuna dikkat çekerek, bu konuda tedbir alınmasını, aksi takdirde bu durumun ciddi sorunlara yol açacağından endişe duyduklarını belirtiyorlar.