23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / TÜRKLER NOELİ DEĞİL YIL BAŞINI KUTLUYOR…

TÜRKLER NOELİ DEĞİL YIL BAŞINI KUTLUYOR…

Merkez Sarıçam İlçesi İncirlik Mahallesi’ndeki 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nda yer alan ABD Hava Kuvvetleri 39’uncu Kanat Komutanlığı Halkla İlişkiler Danışmanı Mehmet Birbiri, resmi internet sitelerinde kaleme aldığı yazıda, Türk aileler için yılbaşının ne demek olduğu ve nasıl kutladıkları hakkında Amerikalı personeli aydınlattı. ‘Türkler, Noel’i kutlamıyor’ diyen Mehmet Birbiri, ABD’lilerin Türkiye genelinde mağazaların çam ağaçları, kartopuları, kırmızı çorap, heykel ve Aziz Nikolaos’ın resimleriyle süslendiğini fark etmiş olabileceklerini belirterek, “Türklerin, Hıristiyanlar gibi Noel’i kutluyor olabileceğini gözlemleyebilirsiniz. Ancak Müslüman olan Türkler, Hıristiyanlar gibi Noel’i kutlamıyor, yeni yılı kutluyor” uyarısında bulundu.
Türkiye’de gece kulüpleri, lüks oteller ve restoranlarda yılbaşı için özel eğlence programları ve özel mönüler hazırlandığını hatırlatan Birbiri, yazısında şöyle dedi:
“Yılbaşı gecesi televizyon ve radyolarda sabaha kadar özel programlar yayınlanır. Genellikle televizyonlarda çocuklar için de Aziz Nikolaos hakkında bir program veya film yayınlanır. Aileler, bu programla çocukların mutlu olduğuna inanır. Otel, restoran ve gece kulüplerinde sunulan yılbaşı partilerine rağmen ağırlıklı olarak aileler kendi evlerinde kutlama yapmayı tercih eder. Aileler kutlama için bir araya gelir. Kadınlar, zengin mönüler hazırlar, müzik dinlerler, televizyon izleyerek evde eğlenirler. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan aileler evlerinde Noel ağacı da bulundurur. Yılbaşına özel hediye değiş tokuşu yapılır. İnsanlar birbirlerine tebrik kartı gönderir, cep telefonlarıyla iyi niyet mesajları gönderir.”
BÜYÜK İKRAMİYE
Birbiri, Türkiye’de Milli Piyangon İdaresi’nin de yılbaşına özel ödül dağıttığını da hatırlatarak, şunları söyledi:
“Neredeyse her aile bir Milli Piyango bileti edinmeye çalışır, hatta şanslarını arttırmak için başka şehirlerden de bilet temin ederler. Bu yılki büyük ikramiye, Türkiye’de yaşayan insanlar için büyük bir miktar olan 50 milyon liradır. Bu da yaklaşık 22 milyon dolar. Aslında bu ödül herhangi bir ülkede herkes için büyük bir miktardır.”
Birbiri, ABD’lilere yeni yıllarını kutlayan Türk arkadaşlarına ‘Yeni yılınız kutlu olsun” diyebileceklerini de sözlerine ekledi

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir