3 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkiye’nin 4. Büyük Hava limanında Geri Sayım Başladı…

Türkiye’nin 4. Büyük Hava limanında Geri Sayım Başladı…

Kozuva Sirketler Grubu tarafindan insaati devam eden Çukurova Bölgesel Havalimani’nda Adana ve İçel’den gelen basin mensuplari incelemelerde bulundu. Burada basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kozuva Sirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Baskani Süleyman Kozuva, “Çukurova Havalimani’nin açildiktan sonra bölgeye deger katan bir havalimani olacagini vurgulayarak, “Çukurova Havalimani Türkiye’nin 4. büyük havalimani oluyor. Kargoda Türkiye’nin 2. büyük havalimani oluyor. Adana Havalimani’nin suanda toplam hizmet ettigi alan sadece 12 bin metrekare alan. Buda bu bölgeye yakisik almiyor ve gerçekten kaldirmiyor. Bizim havalimanimiz normalde 3 etap da yapilmasi gereken bir havalimaniydi. 1. etabimiz 7 milyon yolcuya kadar 60 bin metrekareydi. 2. etap havalimanimiz 7 milyon ile 9 milyon yolcuya ulastigi zaman 85 bin metrekareye çikiyorduk. 3. etabimiz 9 milyondan sonra 107 bin metrekareye çikiyorduk. Burasi ilk açildigi zaman 5-5,5 milyon bir yolcusu olacakti. Biz dedik ki etap etap yapmayalim. 12 yildan beri kanayan bir yara var burada yapmisken hepsini bir anda yapalim. Ve 3 etabi suanda bir arada yapiyoruz” diye konustu.

“40 milyon Euro fazla para harcayarak biz 3 etabi da bitirmenin hedefindeyiz”

Bugün yaklasik 90 bin metrekareye yakin kapali alanin hazir oldugunu söyleyen Kozuva, “Biz açmaya kalksak burayi 29 Ekim’de açabiliriz. Açmak istemememizin sebebi 3 etabi da ayni anda açmak istiyor olmamizdir. 40 milyon Euro fazla para harcayarak biz 3 etabi da bitirmenin hedefindeyiz. 2022’nin sonuna belki 1 etabini açabiliriz diye düsünüyorum. Buranin komple bitmis hali 2023 Subat ayi gibi görünüyor. Burada bin 500 kisi 3 vardiya halinde çalisiyor. Içeride elektrik, havalandirma, yürüyen merdivenler gibi iç tesisat isleri yüzde 80 bitti. Insaatin da suan yüzde 82’si bitti. Bakan beyle de görüstük. Ilgili firmalar ile de görüsüldü, 2023’ün basinda yollar da bitecek. Bir de hizli trenimiz var biliyorsunuz. O da 1-2 yil içerisinde tamamlanacak” dedi.

“12 bin metrekarelik havalimani Adana’ya yakisiyorsa kalsin”
Adana Havalimaniyla ilgili sorulara cevap veren Kozuva, “Orasi devletin alacagi bir karar. Ona bir sey deme sansimiz yok. Benim sahsima soruyorsan ben kapanmasini isterim. Neden isterim? Oradaki yolcunun buraya geçmesi için. Sonuç olarak ben burada 25 yil isletme yapacagim. Ama tabi bu karari devlet alacak. Sözlesmede böyle bir sey var. Kapanip kapanmayacagina havalimani hizmete girdikten sonra karar verilecek. 12 bin metrekarelik havalimani Adana’ya yakisiyorsa bu bölgeye yakisiyorsa kalsin. Baska seyler yapilabilir orada. Egitim uçuslari yapilabilir. Havaciligin merkezi olabilir. Fuarlar düzenlenebilir. Bu bizim verecegimiz karar degil” seklinde konustu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir