26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkiye’nin 3’üncü büyük adliye binasında sona doğru…

Türkiye’nin 3’üncü büyük adliye binasında sona doğru…

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan, tamamlandığından Türkiye’nin en büyük 3’üncü adliyesi özelliğine sahip olacak Adana Adliye Sarayı inşaatında sona yaklaşıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yüzde 90’ı tamamlanan adliye binasının özellikleriyle ‘hem akıllı, hem çevreci’ olacağını söyledi.
Başsavcı Yeldan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak ve Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Cumali Tülü ve Musa Ünel ile birlikte merkez Yüreğir ilçesi Köprülü mahallesinde yapımı devam eden yeni adliye sarayı inşaatında incelemelerde bulunarak Proje Müdürü Altan Turgut’tan bilgi aldı.
Başsavcı Yeldan, bina hizmete girdiğinde Türkiye’nin en büyük ve en modern adalet binaları arasında yer alacağını söyledi. Vatandaşların adalete daha kolay erişimini sağlamak ve daha iyi hizmet vermek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başsavcı Yeldan, “Tamamlandığında fiziki yapısı ve peyzaj düzenlemeleriyle vatandaşların ve personelin çok rahat kullanabileceği bir bina olacak. Binada kullanılan ürünlerin çevreye saygılı, doğal ürünler olmasına özen gösteriyoruz. Ayrıca duruşma salonlarından kalem odalarına binanın her yeri modern bir şekilde dizayn edilecek” dedi.
208 BİN METRE KAPALI ALAN
208 bin metrekare kapalı alana sahip binada dış cephe kaplamanın büyük bölümü tamamlandı, iç dizayn, çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmaları ise devam ediyor. Yüzde 90’ı tamamlanan bina, ‘hem akıllı, hem çevreci’ özellikler taşıyor. Yer altından çıkan sular bir depoda toplanacak, kurulacak arıtma sistemiyle binanın ısıtılması ve soğutması ile bahçe sulamasında kullanılacak. Ayrıca çatıya kurulacak enerji panelleriyle binanın elektriği üretilecek.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir