6 Mayıs 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkiye Yazarlar Sendikası, Çukurova Ödülü 2024’ü kazandı…

Türkiye Yazarlar Sendikası, Çukurova Ödülü 2024’ü kazandı…

 

Çukurova Sanat Girişimi (ÇSG) tarafından düzenlenen “Çukurova Ödülü 2024,” Türkiye Yazarlar Sendikası’na 50. kuruluş yıldönümünde verildi. Ödül, Çetin Yiğenoğlu, Orhan Apaydın, Yaşar Öztürk, Asuman Söylemez, Yaşar Ateşoğlu, Sevim Sezer, Hülya Başak Ekmekçi’den oluşan Seçici Kurul tarafından, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın kültürel, demokratik ve yazınsal değerleri savunma, edebiyatın gücüne vurgu yapma ve özgür düşünce mücadelesine verdiği katkılar nedeniyle layık görüldü.

Türkiye Yazarlar Sendikası, 50 yıl önce kuruluşunu gerçekleştiren Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Adnan Özyalçıner, Leyla Erbil, Tomris Uyar, Turgut Uyar, Bekir Yıldız, Orhan Arıburnu, Adalet Ağaoğlu, Nihat Behramoğlu ve Ali Özgentürk gibi önemli yazarlar tarafından kuruldu. Sendika, o günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değeri olan kültürü savunarak, barışçı, adil, eşitlikçi, özgürlükçü, ve demokratik değerleri koruma ilkesinden ödün vermeden faaliyet gösterdi.

 

Ödül, 25 Mart 2024 Pazartesi günü Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner’e sunulacak. Bu ödülü daha önce alan isimler arasında Nihat Ziyalan, Taha Toros, Ayla Kutlu, Yaşar Kemal, Ülkü Tamer ve Mehmet Aksoy gibi tanınmış sanatçı ve bilim insanları bulunmaktadır.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir