29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “TÜM EMEKLİ KURUMLARINI BİRLİKTE ÇALIŞMAYA, PROJELER ÜRETMEYE DAVET EDİYORUZ”

“TÜM EMEKLİ KURUMLARINI BİRLİKTE ÇALIŞMAYA, PROJELER ÜRETMEYE DAVET EDİYORUZ”

 Adana Kent Konseyi Emekli Meclisi 13 Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi ile bir  araya gelerek Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasına düzenlediler.

Katılan 13 Sivil Toplum Örgütü Temsileri; Adana Kent Konseyi İleri Yaş ve Emekliler Meclisi, Disk Emekli Sen, TÜED Sarıçam, Çukurova Emekli Der, Emekliler Dayanışma Sendikası, Tüm Emeklilerin Sendikası, TÜED Seyhan, Emekli Astsubaylar Derneği, Anadolu Emekliler Derneği, Emekli Subaylar Derneği, Demiryol Emekliler Derneği, Emeklilikte YaşaTakılanlar Derneği, EmeklilikteAdalet Derneği, Çukurova Ağrılılar Derneği. Basın açıklamasını Adana Kent Konseyi Emekli Meclis Başkanı Ömer Uz okudu.

Ömer Uz, “Uzunca bir süredir ‘Adana Kent Konseyi İleri yaş ve Emekliler Meclisinde’ ortak çalışmalar yapmaktayız. Ortak amacımız; emekliler için yaşamın oldukça zorlaştığı, haklarının her geçen gün daha fazla gasp edildiği bir dönemde, Kent yaşamında emeklinin yaşadığı sorunları açığa çıkarmak, bu sorunları Yerel Yönetimlere ileterek çözümü için çaba göstermek ve dolayısıyla  kentte yaşayan İleri yaşlı, engelli ve emeklilerin daha huzurlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmaktır.  Emekli ve İleri yaş grubu olarak bizler; oldukça dağınık ve örgütsüz, aynı zamanda da atıl durumdayken;  yan yana gelerek, bir zeminde buluşarak çalışmalarımızı ortaklaştırmamız gerekliliği ile yola çıktık. Bunun için en uygun zeminin Kent Konseyi olduğu noktasında birleştik ve bir araya geldik. Çünkü Kent Konseyi; Yerel Yönetimin desteklemesinin yanı sıra  aynı zamanda da özerk çalışılabilen alandır” dedi.

 

“BİRLİKTE DAYANIŞARAK SORUNLARIMIZI DAHA SAĞLIKLI ÇÖZÜME ULAŞTIRMAK ODAKLIDIR”

Ömer Uz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Henüz yolun başında olmamızla birlikte; gittikçe gelişen, yakın zamanda da Adana’da emeklilerin, engelli ve ileri yaş grubunun en geniş anlamda temsil edileceği bir zemin olacağının bilinmesini isteriz. Oluşturmayı hedeflediğimiz bu zemin; esasen Halkçı, kamucu ve Sosyal Belediyeciliği özde savunan yerel yöneticilerin elini güçlendirmek, birlikte dayanışarak sorunlarımızı daha sağlıklı çözüme ulaştırmak odaklıdır.  Emekli, engelli ve ileri yaş grubu olarak öncelikli  hedefimiz; her mahalleye bir Emekli Dinlenme Evi yapımı için çaba göstermek, ayrıca merkezi konumda bir “Emekli Kültür Evi”  yapılmasını talep etmektir.”

“YEREL YÖNETİMLERİN DE TALEPLERİMİZE DUYARLI OLMASINI, ÖNEMSEMELERİNİ UMUYORUZ”

Ömer Uz, “‘Emekli Kültür Evi’ ile mahalle Emekli Evleri arasında bağlantı oluşturmak suretiyle;  kentteki emeklileri bu “Emekli Kültür Evi’nde” buluşturarak, sürekli temas halinde olacağımız örgütlü bir yan yana gelişi sağlamayı hedeflemekteyiz. Kültür Evi; emeklilerin hem  kütüphane ve kafe ihtiyacını hem de müzik, tiyatro, halk oyunları gibi, emeklilerin sosyalleşmelerini sağlayacak, çeşitli  kültürel aktiviteler  konusunda üretim yapmalarını, birikimlerini aktarmalarını, bu alanlarda kendilerini geliştirmelerini sağlayacaktır. Yukarıda, sıraladığımız  gerekçelerden yola çıkarak tüm emekli kurumlarını birlikte çalışmaya, projeler üretmeye davet ediyoruz. Diğer yandan Yerel Yönetimlerin de taleplerimize duyarlı olmasını, önemsemelerini umuyoruz” ifadelerini kullandı

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir