Adana Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Tüm Bel-Sen Adana Şubesi üyeleri açıklama yaptı. Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, Adana Büyükşehir Belediyesi Satın Alma İhale Biriminde ki temsilcileri olarak görev yapan Cumali Ablak’ın hayvan barınağına sürgüne gönderildiğini söyledi. Ablak’ın yaptığı iş ile tezat bir yere gönderildiğine dikkat çeken Çelik, “Hayvan barınağı küçümsediğimiz bir birim değil ama arkadaşımızın yaptığı iş ile sürgüne gönderildiği yer arasında ki tezatlık dikkat çekmiştir. Peki, işyeri temsilcimiz Cumali Ablak neden sürgüne gönderilmiştir? Örgütlü bulunduğumuz bazı belediyelerde memur emekçileri maddi olarak alacaklarına dair bazı sıkıntılar yaşamaktadırlar. Yaşanan bu sıkıntılar kamu emekçileri tarafından her platformda dile getiriyorlardı” dedi.

Tüm Bel-Sen olarak yaşanan bu sıkıntılara ilişkin görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çelik,sözlerini şöyle sürdürdü: “Memur arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda sorunun çözümüne ilişkin bir metin hazırladık. Yaşanan sıkıntıları kapalı oturum olarak yapılan temsilciler kurulunda paylaştık. Grupta bulunan temsilcimiz Cumali Ablak kendi biriminde ki whatsapp grubunda ve sosyal medya hesaplarında sendikanın metnini paylaşmıştır. Bu paylaşımı sosyal medyada gören Tüm Yerel-Sen’den biri fotoğrafını çekerek Genel Sekreter Ergül Halisçelik’e göndermiş ve Cumali Ablak isimli memurun sosyal medyada hakkımızda sürekli kötü propaganda yaptığı yönünde şikayette bulunulmuştur.

Paylaşılan bilgi ile temsilcimiz Cumali Ablak bir biçimde linç edilmiştir. Sendikamız tarafından hangi amaçla paylaşıldığı belli olan bir konunun karşı sendikanın bir üyesi tarafından sanki belediye yönetimi teşhir ediliyormuşçasına ihbarcılık tarzında iletilmiş, olumsuz bir algı yaratılmış ve yaratılan algının sonucu olarak ise arkadaşımız hayvan barınağına sürgüne gönderilmiştir.

Sürece ilişkin Genel Sekreter Ergül HALİSÇELİK ile sürgün konusu görüşülmüş ve sürgünün haksız yere yapıldığı ifade edilmiş sendikanın kendi iç tartışmalarının sonucunda bilince çıkmış bir konunun işveren tarafından eksik değerlendirildiği belirtilmiştir.

Emek eksenli bir sendika olan Tüm Bel-Sen belediye işkolunda çalışan kamu emekçilerinin mağduriyetlerini dile getirmek ve işverenle çalışan arasında bir köprü vazifesi görme bilinci ile hareket etmektedir.

Sürgüne gönderilen arkadaşımızda bu bilinçle yaşanılan sorunları yerel yöneticileri zafiyete düşürmek veya kamuoyunda yanlış algı yaratmak üzere paylaşmamıştır. Sendika yaşanan soruna dikkat çekmiş ve bu sorunda temsilcilerimiz aracılığıyla farklı platformlarda paylaşılmıştır.

Yaşanılan sürgün kadar bizleri üzen diğer konu ise bu sorun Tüm Yerel-Sen tarafından spekülasyon yaratmak amacıyla kullanılmış olmasıdır.

Emek örgütlerinin işi ihbarcılık olamaz. Bu durum ise kendisine emek örgütüyüm diyen sendikanın duruşunu da sorgulamayı zorunlu kılmıştır.

Tüm Bel-Sen olarak yaşanılan sorun Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan KARALAR’a taşınarak sürgünün geri alınması ifade edilmiştir. Başkan tarafından da bugüne kadar konu ile ilgili bir adım atılmaması bizlere bu basın açıklamasını yapmayı zorunlu kılmıştır.

Bugün yaptığımız basın açıklaması öncesi sürgünün geri alınması için hukuksal süreci de başlattık. Çünkü sürgün 4688 sayılı sendikalar kanunun 18.maddesinin ihlali anlamına gelmektedir ve suçtur.