Trafikte yayalar kendilerine kırmızı ışık yanmasına rağmen araçların önlerine atlayarak hayatlarını hiçe sayıp karşıya geçiyor. Yayaların yanı sıra, yayalara yeşil ışık yanmasına rağmen yayalara yol vermeyen sürücüler sıkça şikayet konusu oluyor. Trafikte yaşanan bu karmaşa artarak devam ediyor. Yapılan uyarılara rağmen bilinçsizce hareket eden bazı sürücüler ve yayalar bulunuyor.

ŞİKAYETLERE KAYITSIZ KALINMADI

Gelen şikayetlere kayıtsız kalmayan Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yaya geçitlerinde bilgilendirme çalışmaları yaptı. “Yayalar kırmızı çizgimizdir” diyen ekipler çalışmalarını sürdürdü. Sürücüler ve yayalar çalışmada tek tek durduruldu.

“TRAFİK’TE KURALLARA UYUN

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda araç sürücülerine üzerinde, “Trafik’te kurallara uyun” yazılı broşürler dağıtıldı.  Sürücülere yayalara yol vermeleri konusunda bilgilendirilmeler bulunan ekipler, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılar yaptı.

BROŞÜRLER DAĞITILDI

Yayaları da uyaran ekipler, karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçitlerinin kullanılmasını ve yayalar için yanan trafik ışıklarına uyulmasını istedi. Yaya yolunu kullanmaları konusunu içeren broşürler dağıtan ekipler, yayaları tek tek durdurarak bilgilendirme yaptı.

HERKES DUYARLI OLMALI

Sürücüler, trafik polislerinin uyarılarından dolayı teşekkür etti. Kendilerinin yayalara yol verdiklerini ancak vermeyen çok fazla sürücünün olduğunu anlatan sürücüler, “Bizler yayalara yol veriyoruz. Fakat arkadan gelen özellikle toplu taşıma aracı gibi araçlar ve bazı diğer binek araç sürücüleri korna çalarak bizleri taciz ediyor. Yani tüm sürücülerin artık bu konuya duyarlı olması gerekiyor” dediler.

ÇOK FAZLA DUYARSIZ SÜRÜCÜLER VAR

Yayalar ise, yeşil ışık yanmasına rağmen kendilerine birçok sürücünün yol vermediğini anlatarak, “Geçmeye kalktığımızda aniden üzerimize araç sürenler oluyor. Çok fazla duyarsız sürücüler var. Trafik polislerimizin bu çalışmasını destekliyoruz. Umarım bu sürücülere ulaşırlar ve gerekli şekilde anlatırlar” ifadelerini kullandılar.

YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan bilgilendirilme paylaşımında ise şu ifadelere yer verildi;

“Yayalar kırmızı çizgimizdir. İlimizin farklı noktalarında trafik kurallarına uyma ve yaya geçidi kullanımına ilişkin yayalara ve araç sürücülerine bilgilendirici el broşürleri dağıtılmıştır.”