18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / TORAKS Derneği’nden “Elektronik Sigara” Uyarısı…

TORAKS Derneği’nden “Elektronik Sigara” Uyarısı…

 

Türk TORAKS Derneği, Sağlığa Evet Derneği ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret etti, milletvekillerinden artan sigara kullanımının azaltılması, elektronik sigara gibi endüstrinin yeni tehditlerinden korunması konusunda destek istedi.

TORAKS Derneği heyeti, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın “tütün ve tütün ürünleri” ile ilgili basın açıklamasına katılarak destek verdi.  Pala, TBMM’ndeki basın açıklamasında; 2011 yılından bugüne kadar giderek artan sigara satışı, sigara kullanım oranları, tütün kontrolü mücadelesi için gereken önem ve elektronik sigara gibi endüstrinin yeni tehditlerinden korunulması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Elif Dağlı da; 43 yıllık meslek hayatında çocukların ve gençlerin sağlığını korumak için mücadele verdiğini belirterek; günümüzde elektronik sigara, elektronik ve tütün ürünleri ile çocukların ve gençlerin hayatlarının tehlikeye atıldığını ifade etti. Dağlı, elektronik tütün ve nikotin ürünleri için Türkiye’nin tütün endüstrisi tarafından üçüncü en büyük pazar olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de tütüne karşı mücadelelerinde özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin korunması için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini bir kez daha anımsattı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir