19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / TİLKİLERE KUDUZA KARŞI HAVADAN AŞI YEMİ…

TİLKİLERE KUDUZA KARŞI HAVADAN AŞI YEMİ…

 

​Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaban hayatında kuduz hastalığı ile mücadele için başlattığı, “Türkiye’de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini” Projesi kapsamında, Adana’da da tilkiler için havadan aşı yemi atıldığı açıklndı.

Bakanlığın yaban hayatında kuduz hastalığının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla yürüttüğü proje çerçevesinde, aralarında Adana’nın da olduğu 29 ilde 15-20 Ekim tarihleri arasında yaban hayvanları sahasına aşı atım çalışması yapıldı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, kuduz hastalığı ile mücadele kapsamında “Türkiye’de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini” adlı Avrupa Birliği projesinin uygulamaya konulduğunu söyledi. Proje kapsamında kuduz hastalığının yoğun olarak görülebileceği alanlarda yılda iki kez olmak üzere üç yıl havadan aşılama çalışması yürütüldüğünü belirten Kökçüoğlu, “Adana’nın yaban hayatına daha yakın ilçelerinde de yerleşim yerleri hariç alanlara uçakla aşı yemleri atılacak. Yaban hayatında özellikle tilkilerin çiftlik hayvanları ile irtibatlarının yüksek olması sebebi ile aşılanması planlanıyor. Tilkilere özel köfte biçiminde hazırlanan aşı yemleriyle kuduz hastalığının hayvanlar arasında yayılması önleniyor. İlimizde 15-20 Ekim tarihleri arasında aşı yemleri atıldı. ” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir