26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ‘Tarım Zirvesi’ gündem belirleyecek…

‘Tarım Zirvesi’ gündem belirleyecek…

İklim değişikliği, kuraklık, nüfus artışı, savaşlar ve salgın hastalıklarla önemi daha da artan tarım sektörüne yönelik içeriği zengin etkinliklerden biri 9 Haziran 2022 tarihinde Adana’da gerçekleştirilecek. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından gerçekleştirilecek ‘Gelecek Tarımda’ başlıklı ‘Tarım Zirvesi’ne Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi de katılacak.

Açılış konuşmalarını MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, MÜSİAD Tarım Gıda ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin yapacağı Tarım Zirvesi’nde çok sayıda akademisyen, çiftçi temsilcisi, iş insanı ve gazeteci sunum yapacak.

3 PANEL VE ONLARCA ÜNLÜ KONUŞMACI

‘Yeter ki Üret’, ‘Yeni Dünya Düzeninde Tarım’ ve ‘Tarımda Katma Değer Arayışı’ başlıklarında panellerin yer alacağı Tarım Zirvesi’nde Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Çakar, ‘Tarımda Finansal Destekler’; TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, ‘Türkiye Tarımla Kalkınır mı?’; TİGEM Eski Genel Müdürü Halis Bilden, ‘Tarımda Verimli Sulamanın Ekonomiye Etkisi’; Fiberli Direktörü Hakan Öztürk, ‘Tarımda Yeni Üretim Teknikleri’ konularında sunum yapacak.

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın sunum yapacağı zirvede Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz, TGRT Ekonomi Müdürü Celal Toprak ve Refleks Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Uluğtürkan da panellere moderatörlük yapacak. Tüm oturumlar 5 Ocak TV’den canlı olarak izlenebilecek.

KAVAK: TARIMIN BAŞKENTİNDE AĞIRLAYACAĞIZ

Etkinliğe ev sahipliği yapacak MÜSİAD Adana’nın Başkanı Burhan Kavak, “Tarımın Türkiye’deki başkenti olarak değerlendirilen Adana’da gerçekleştireceğimiz Tarım Zirvesi’ne ülkemizin dört bir yanından bu sektörle ilgisi olanları davet ettik. Sektörün mevcut durumunu değerlendireceğiz.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir