19 Mart 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Tarihi Okul ve Kaymakamlık Binaları Restore Ediliyor…

Tarihi Okul ve Kaymakamlık Binaları Restore Ediliyor…

Vali Mahmut Demirtaş, restorasyon çalışmaları devam eden tescilli taşınmaz kültür varlıklarından Tepebağ Ortaokulu, Kurtuluş İlköğretim Okulu ile Seyhan Kaymakamlık binasında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Adana tarihinde önemli bir yere sahip olan, kentin tarihi eğitim ve öğretim kurumlarından Tepebağ Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Demirtaş, yapılan çalışmaları yerinde gördü. Ardından Kurtuluş İlköğretim okulunda incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, tarihe tanıklık eden eserlerin onarımı ve korunması hususunda yapılan çalışmaların takipçisi olduklarını dile getirdi.

Vali Demirtaş, daha sonra yine tescilli taşınmaz kültür varlığı olan Seyhan Kaymakamlığı binasındaki bakım onarım çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle Adana’daki varlıklarının korunması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine değinen Vali Demirtaş, restorasyon çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getirdi.

Vali Demirtaş’ın inceleme gezilerine Vali Yardımcısı Murat Süzen de eşlik etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Esnafın Yüzü Ramazan’da Güldü…

  Kebabın başkenti Adana’da günün ilk ışıklarından itibaren eti zırhtan geçiren ve şişlere takan kebap …

‘Ucuz Traktör’ İlanlarına Kanmayın!

Dolandırıcıların özellikle sosyal medya adreslerinden ‘ucuz traktör’, ‘ucuz tarım aletleri’ gibi reklamlarla bazı çiftçileri dolandırma …

Pamuk Üreticilerine ‘Pembekurt’ Uyarısı!

Pamuk ekim alanlarının en önemli zararlılarından biri olan Pembekurt zararlısına karşı ekim sezonu öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Adana genelindeki pamuk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir