CHP Adana İl Başkanlığı teşkilatı ve CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, basınla bir araya gelerek hem önemli açıklamalar yaptı, hem de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerel seçimler için Tanburoğlu’na sorulan kadın adaylarla ilgili bir soruda Başkan Tanburoğlu, alışılmışın dışında cevaplar verdi. Kadın adayların seçimler sonrasında CHP Adana il de daha çok yer alıp almayacağı sorusuna cevap veren Tanburoğlu’nun yanıtı alkış topladı.

Yerel seçimlerde kadın adayların oranıyla ilgili kadın kolları ya da kadın çalışmalarına katılmış üyelerin temsili konusunda sonuna kadar kadınların arkasında olduğunu vurgulayan Tanburoğlu, “Ama sadece cinsiyetinin kadın olması ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugüne kadar emek vermemiş birinin olması konusunda kadın-erkek arasında özel bir cinsiyet ayrımcılığı yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu kadar da net söylüyorum. Ama aynı şekilde örgüte emek vermiş bir erkekle ve örgütle emek vermiş bir kadın, kadın kollarından yetişmiş ya da kadın mücadelesinin içerisinde bulunmuş ya da ana kademede yer almış, emek vermiş bir kadının erkeğe önceliğinin olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu çok net söyleyeyim. Fakat sadece cinsiyet sebebiyle ithal olarak dışarıdan getirilmiş, partiye son anda üye yapılmış kişilerin sadece kadın olması sebebiyle orada kadın temsiliyetini ne sağladığını, ne de sağlayabileceğini düşünüyorum” dedi.

“BU KONUDA SADECE CİNSİYET AYRIMCILIĞI YAPMAK BENCE CİNSİYETÇİ POLİTİKALARI DA KÖRÜKLEMEK OLUR”

“Ben partiye gönül vermiş kadın erkek arasında kesinlikle bir ayrım olduğunu düşünmüyorum” diyen Tanburoğlu, “Ama eğer aynı oy oranına ulaşacağımız bir kadın ve bir erkek aday varsa kadın adayı göstermek konusunda ben bütün irademi sonuna kadar ortaya koyarım. Ama yüzde 5, yüzde 7, yüzde 8 fark olacak ise bu konuda sadece cinsiyet ayrımcılığı yapmak bence cinsiyetçi politikaları da körüklemek olur” cümlelerini de ekledi.

“BÜTÜN KADINLARIMIZI ADAY OLMAYA BEKLİYORUZ, ARKALARINDAYIZ”

Başkan Tanburoğlu, “Ama kadınlara ben kadınların daha çok destek vereceğini düşündüğüm için zaten kadınla erkek arasında bir eşitsizlik noktası olmayacağını düşünüyorum” dedi ve bütün kadın adayların, örgütsel mücadeleye destek vermiş tüm kadınların kendi temsiliyeti için aday adaylık başvurusu yapmasını ve erkeklerle başa baş yarışabilecekleri metotların kendileri tarafından da hayata geçirebileceğine güvenebileceklerini vurguladı.

Başvuruların birmesine çok kısa bir süre kaldığını hatırlatan Tanburoğlu, “5 Aralık’a kadar, son günler. Bütün kadınlarımızı aday olmaya bekliyoruz, arkalarındayız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.