6 Mayıs 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Tablada iban dönemi…

Tablada iban dönemi…

Yıllardır yaz aylarında tablada sebze-meyve pazarlayan Batıkan Demir, son dönemde ürün fiyatlarının artmasını dikkate alarak yeni bir uygulama başlattı. Tablada incir satan Demir, nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar için “İBAN” kolaylığı sağladı. Bu yıl Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Batıkan Demir, “İncirin kilosu 30-35 TL. Cebinde nakit parası olmayan müşterilerime ‘İsterseniz ücretinizi İBAN numarama atabilirsiniz’ diyorum. Pek çok kişinin yüzünü de gülümseten bu pratik yöntem herkesin hoşuna gitti. Bu sayede satışlarım yüzde 10 daha arttı.” dedi.

“İSTERSENİZ İBAN’IMA GÖNDERİN”
Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi, Kışla Mahallesi’nde tablada incir satan Batıkan Demir’in “İBAN” uygulaması ilgi uyandırdı. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden bu yıl mezun olan Demir, tatil dönemlerinde seyyar satıcılıkla geçimini temin ediyor. Bu dönem Mut’un ünlü incirini tablada sunan Demir, “Gelen birçok müşterimin üzerinde nakit olmuyor. Ben de o zaman ‘İBAN’ numarama gönderin’ diyorum. Zaten herkesin akıllı telefonu var. Aldığı ürünün bedelini hesabıma gönderiyorlar. Bu uygulama herkesin hoşuna gitti. Tablada ‘İBAN’la satış yapılır’ yazısını görenlerin yüzü gülüyor. Satışlarım yüzde 10 daha arttı.” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTİYORUM”
Vatandaşa alışveriş kolaylığı sağlamak istediğini dile getiren Batıkan Demir, şunları kaydetti: “‘İBAN fikrim farkındalık oluşturdu. İnsanlar üzerinde nakit taşımıyor; biraz daha dijital paraya yöneliş söz konusu. ‘İncirin çok güzel; ama üzerimde nakit param yok’ diyenler için ‘İBAN’ önerim güzel bir çözüm yöntemi oldu.”  Lisans mezunu bir genç olarak bu işi yapmaktan gocunmadığını vurgulayan Demir, “Üniversite eğitimim sırasında da fırsat bulduğumda tablada ürün satmak zorunda kalıyordum. Yeni mezun oldum. Aradaki boşluğu bu şekilde değerlendiriyorum. Ömrümün sonuna kadar seyyar satıcılık yapacak değilim. Nasip olursa asıl mesleğim olan öğretmenliğe dönüş yapmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir