26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / SOYGUNCULAR POLİSTEN KAÇAMADI…

SOYGUNCULAR POLİSTEN KAÇAMADI…

Adana’da kuyumcuyu soymak isteyen ancak dükkan sahibi komşunun müdahalesi üzerine amaçlarına ulaşamadan kaçan 3 soyguncu, polis ekiplerince kısa sürede yakalandı.
Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Dedekorkut Mahallesi Çukurova Caddesi’nde dün meydana gelen film gibi olay şöyle gelişti. Saat 16.05’te motosikletle Çukurova Caddesi üzerine gelen 3 kişi, ara sokakta kar maskelerini takıp ellerinde pompalı tüfek ve silahla Mafuz Dinar isimli şahsın kuyumcu dükkanına girdi. Soygunculardan ikisi kuyumcudan altınları isterken biri de kapıda nöbet tutmaya başladı. Soygunu gören kuyumcunun su malzemesi satan komşusu İsmail Akagündüz, koşarak kapıda duran zanlıyı etkisiz hale getirmek istedi ancak, bu arada dışarı çıkan zanlı Akagündüz’ü silahla vurdu. Bunun üzerine zanlılar kaçmaya başladı. Vatandaşlar da hemen polisi aradı.

Çok kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri zanlıların peşine düşerek 1 saat gibi kısa bir sürede 2 zanlıyı saklandıkları bahçe içerisinde yakaladı. Olayda kullanılan kar maskesi, eldiven, silah ve pompalı tüfek de bulundu. Zanlılar kaçarken kıyafet değiştirdikleri hatta bir zanlının yakalandığında üzerinde sadece iç çamaşırı olduğu öğrenildi. Diğer bir zanlı da olaydan 2 saat sonra Şakirpaşa Mahallesi’nden polis tarafından yakalandı.
Polis, zanlıları sorgulamak için Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne getirdi. Zanlıların isimlerinin İsmail Ç. (22), Mahmut C. (18) ve Ümit Ç. (26) olduğu belirlendi. Polis araştırmayı derinleştirdiğinde, şahısların soygunu önceden planladığı caddeye 4 gün art arda gelerek keşif yaptıkları, soygunu yaptıktan sonra kaçış yerlerini belirlediklerini tespit etti. Zanlılar sorgusunda suçlamayı kabul etmedi. Sorgusu tamamlanan şahıslar adliyeye sevk edildi.
Bu arada soygunculara müdahale ederken vurularak yaralanan ve kaldırıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan İsmail Akagündüz’ün hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir