17 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / “Siyasi partiler cinsiyet kotası uygulasın”

“Siyasi partiler cinsiyet kotası uygulasın”

KADER Başkanı Zuhal Özbelli, Adana’da 189 üye ile faaliyet gösterdiklerini belirterek, “ Tüzüğünde toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşit temsil hakkı uygulayan tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz” dedi.

1997 yılında Türkiye genelinde kuruluşuyla birlikte mücadelenin içinde olduklarının altını çizen KADER Başkanı Zuhal Özbelli,  “ Kuruluşumuzdan buyana kadınların toplumsal cinsiyet ve eşit temsiliyet haklarının mücadelesini veren bir sivil toplum örgütü olarak mücadelemizden asla vazgeçmedik ve geçmeyeceğimizin de bilinmesini isteriz” diye konuştu.

Adana’da 4 Milletvekili, 3 Belediye Başkanı, 3 Meclis Üyesi ve 6 Muhtar’ın KADER üyesi olduğunu ifade eden Zuhal Özbelli, şöyle devam etti: “ Biz yerel seçimlerde siyasi partilerden cinsiyet kotalarının uygulanmasını istiyoruz. Adana’da en büyük arzumuz 4 merkez İlçe’den en az birisinin kadın belediye başkanı olmasını istiyoruz. Bunu istememiz de bizlerin en doğal hakkıdır.”

Özbelli, seçimler öncesi siyasi partileri ziyaret ederek İl Başkanlarıyla görüşmeler yapacaklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:  “ Gerek kadın belediye başkanı adayı, gerekse kadın meclis üyesi adayı konusunda siyasi partilerin il başkanı ve yönetim kadrolarıyla görüşerek isteklerimiz konusunda kendilerini bilgilendireceğiz. Siyasi partilerin bu konuda bizlerle uyumlu bir çalışma yapacaklarına inanıyorum.”

2 Ekim itibariyle yerel seçimlerle ilgili çalışmaları hızlandıracaklarını da vurgulayan Özbelli, “Çalışmalarımıza 2 Ekim itibaren başlıyoruz. Kadın muhtar çıkarmamış mahallelerdeki kadınların muhtar olmaları için yüz yüze görüşmeler yapacağız. Mevcut muhtarlarımızın yanı sıra 28 mahallede muhtar adayı arkadaşlarımız bulunuyor. Temennimiz kadınların hem belediye başkanlıklarında, hem meclis üyeliklerinde ve hem de muhtarlıklarda kadın sayılarımızın fazla olmasıdır”  dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir