Adana’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda; hedefteki 7 şüpheliden 3’ü yakalandı. Gözaltına alınan Suriye uyruklu zanlıların, örgütün kendi ülkelerindeki kamplarına katılıp, burada silahlı ve ideolojik eğitim alarak, bölgedeki çatışmalarda aktif bir rol aldıkları öğrenildi. Şüphelilerden R.D.’nin, çıkan çatışmalarda ayağından vurulduğu; kampta tedavi görmesine rağmen topal kaldığı ortaya çıktı. Firari olan 4 şahıs her yerde aranırken, haklarında adli işlem yapılan 3 Suriyeli de sınır dışı edildi.

Silahlı Ve İdeolojik Eğitim

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, terör örgütü DEAŞ’ın kentteki eylem ve faaliyetlerini mercek altına aldı; yürütülen soruşturmada 7 isme ulaşıldı. Suriye uyruklu zanlıların, örgütün kendi ülkelerinde bulunan kamplarına katılarak, burada silahlı ve ideolojik eğitim alarak, bölgedeki çatışmalarda aktif bir rol aldıkları, ancak örgütün dağılma sürecine girmesinin ardından, Suriye’den kaçtıkları bilgisine ulaşıldı.

Türkiye’ye Kaçıp Saklandılar

Bir süre önce yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan zanlıların, kendilerini gizlemeye çalıştıkları adresler de tek tek tespit edildi. Hedefteki 7 şüphelinin yakalanması için 4 Temmuz’da operasyon için düğmeye basıldı. Özel harekatın da desteğiyle daha önce belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı şok baskınlar gerçekleştirildi. Kilitli kapılar ‘koçbaşı’ ile kırılarak açıldı; girilen evler de didik didik arandı.

Zanlılar Sınır Dışı Edildi

Hedefteki 7 şüpheliden 3’ü; H.E., A.D. ve R.D. kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerden R.D.’nin, Suriye’de çıkan çatışmalarda ayağından vurulduğu; örgüt kamplarında da tedavi görmesine rağmen, topal kaldığı öne sürüldü. Ele geçirilen örgütsel doküman ve dijital materyaller incelenirken, firari olan 4 zanlı da her yerde aranıyor. Emniyetteki sorgularında haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen 3 zanlı da adli işlemlerin ardından sınır dışı edildi.