Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın öncülüğünde açılan Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM) gençlere bilimi ve teknolojiyi sevdirmeye devam ediyor.

Eğitim, tasarım ve üretim alanlarında hizmet vermek üzere Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay öncülüğünde kurulan SEYTİM her yaştan bireyin katılabileceği etkinlik ve atölyeler düzenliyor.

Aralık Ayı’nda SEYTİM‘de neler var?

“Havacılık ve Model Uçak” Atölyesi

Hobi olarak model uçakları uçurma, kontrol etme becerilerini geliştirmeyi ve havacılığı sevdirmeyi amaçlayan “Havacılık ve Model Uçak” Atölyesine katılan gençler, model uçak ve havacılık konusunda bilgi dağarcıklarını genişletip, model uçaklarla serbest uçuşu deneyimliyor.

SEYTİM’de gerçekleştirilen “Havacılık ve Model Uçak” atölyesine katılan gençler ilk olarak Hava Kuvvetlerinden emekli Planör Pilotu ve Model Uçak Eğitmeni Teoman Özbelli tarafından model uçağın tarihçesi, model uçak türleri ve kullanılan malzemeler, hava araçlarının uçuş kontrol sistemler ile model uçak yapımına giriş konularında bilgilendiriliyor.

Eğitim İçeriği:

1. Hafta: Bambino Model Uçağı Kitten Yapımı

• Temel emniyet kurallarıyla başlayacak, ardından salon modeli lastik motorlu Bambino’nun adım adım yapımını öğreneceksiniz.

2. Hafta: Pelikan Planörü Kiti İle Yapım

• İlk modelin ardından, başlangıç model planörü Pelikan Kitinin yapımı

Kapalı Spor Salonunda Uçuş Eğitimi

Aynı zamanda bu eğitimi alan bireyler uçurma eğitimi alabiliyor ve Okul Sporları Federasyonu yarışmalarına katılma fırsatı elde edebiliyor.

Eğitim’de Uçağın tarihçesi ve genel terimler dahil olmak üzere Model uçak yapımında kullanılan malzemeler gibi konulara değiniliyor.

 

Eko -Girişimcilik Atölyesi

Gençlerin eko-girişimcilik konusunda bilgi ve farkındalık kazanmalarını amaçlayan bu atölye! aynı zamanda ekip içinde çalışma, sunum yapma, fikrini savunma ve ifade etme becerilerini geliştirme fırsatı sunuyor.Gençlere işlerine yarayacak kişisel ve mesleki hayatlarında kendilerini olumlu yönde etkileyecek beceri ve yetkinlikler kazandırma fırsatı sunuyor.Eğitim İçeriği:
Eco-Girişimcilik Tanıtımı ve Genel Terimler
AB Yeşil Mütabakatı ve Sıfır Atık Projesi
Kanvas İş Modeli Anlama ve Uygulama
Canvas İş Modeli Üzerinden Girişimcilik Modellerinin Maket Yapımı