29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Seyhan Devlet Hastanesi’nden Anlamlı Etkinlik…

Seyhan Devlet Hastanesi’nden Anlamlı Etkinlik…

Gerçekleşen Sigara Bırakma Günü Etkinliği ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi’nden gelen bilgilendirme şöyle:

“Tütün kullanımı, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer almakta olup Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmaktadır. Bu çerçevede her yıl 9 Şubat tarihi tütün ürünlerinin kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve tütünle mücadele çalışmalarına dikkat çekebilmek amacıyla Seyhan Devlet Hastanesi Barajyolu Ek Binasında hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniği etkinlik düzenlemiştir.

13.02.2024 Saat 13.30°da düzenlenecek etkinlikte açılış konuşmasının ardından, tütün ürünlerinin zararları, özellikle gençler arasında kullanım yaygınlığı bilinen elektronik sigara likitlerinin içeriğindeki maddeler, zararları, diğer bağımlılıklara yolak oluşturabilmesi, sigara ile mücadelede dalga kıran işlevi (zarar azaltma ürünü, dumansız ürün vb. Infodemi), bağımlılıktan kurtulma olanakları ile bilgiyi içeren (yaklaşık 15-20 dk.) sunum yapılmıştır. Katılımcilara çeșitli hediyelerle (anahtarık, kalem, ve küçük tüplü fidanlar) birlikte ikramlar sunulmuştur.

Etkinliğe Adana Halk Sağlığı Başkanlıği, Adana Kamu Hastaneleri Başkanlığı, Seyhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birim Çalışanlart, Seyhan Devlet Hastanesi Yöneticileri ve Sigara Bırakma Polikliniği, Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Yöneticileri ve Sigara Bırakma Poliklinik çalışanları, Adana Yeşilay Yöneticileri ve Gönüllüleri ile hastane çalışanları katılacaktır.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir