19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Sev, besle, kısırlaştır: Sahipsiz hayvanların kahramanı Vedat Öğrenir…

Sev, besle, kısırlaştır: Sahipsiz hayvanların kahramanı Vedat Öğrenir…

Vedat Öğrenir, 6 yıldır Adana’daki sokak hayvanlarıyla gönüllü bir şekilde ilgileniyor. Düzenli olarak beslemeler yapan Öğrenir, aynı zamanda sokak hayvanlarının tedavilerini de üstleniyor.

Vedat Öğrenir (56), 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Sude Şahingöklü ile 15 Dakika programına konuk oldu. Her gün gönüllü gençlerle birlikte hayvan beslemelerine giden Öğrenir, “Son 6 yılımı sokak hayvanlarına verdim. Emekli olduktan sonra kendimi bu işe adadım. Gönüllü arkadaşlarımızla birlikteyiz, üniversitedeki gençlerimizle özellikle. Gençlerimizi seviyoruz. Doğa ve hayvan konusuna daha duyarlılar“ dedi.

Öksüz köy projesi

Öğrenir, Çukurova Üniversitesi’nin içindeki ziraat alanına hayvanlara özel bir yer yaptığını söyledi. Öğrenir,  “Tabi üniversitenin alanı çok geniş. 69 tane besleme noktamız var. Bu bölgedeki hayvanlar belki de en şanslı köpekler. Çünkü yüzde doksanı kısırlaştırıldı. Ziraat Fakültesi’ne ayrıca teşekkür ediyorum. Öksüz köy adını verdiğim Ziraat Fakültesi’nin sulak güzel bir proje gerçekleştirdik. Orada annesini kaybeden özel köpeklerimiz var” diye konuştu.

Depremde barınaklarda çok etkilendi

Deprem bölgesinde bulunan barınaklar hakkında da konuşan Öğrenir, şu ifadeleri kullandı: “Deprem süreci maalesef insanlar gibi hayvanları da çok etkiledi. Depremin ilk günü Adana’daydık. İkinci gün aracımızı doldurduk Maraş’a gittik. Sonra Hatay’a geçtik. Bu süreçte yurt dışından bize destek veren arkadaşlarımızda oldu. Bu bölgedeki barınaklarda çok kötü ama çalışanların öldüğünü duyunca sizde bir şey diyemiyorsunuz bu sefer.”

Tek isteğimiz kısırlaştırma çalışmalarının artması

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması gerektiğini vurgulayan Öğrenir, “Hayvanlarda en büyük ihtiyaç duyduğumuz şey kısırlaştırma çalışmalarının artması. Bunun başka çözümü yok” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir