Altınoran Düşünce ve Sanat Platforumu’nun “Adana’ya Güç Verenler” projesi kapsamında Altın Koza, Dr. Gökhan Gündoğdu Müzesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlediği sanatsal etkinlik, hafta sonu yapıldı.

 

Dr. Gökhan Gündoğdu Müzesi’nde 11 Kasım Cumartesi günü yapılan etkinlikte, unutulmaz “Akdeniz Akşamları” şarkısının söz yazarı ve bestecisi Adanalı ünlü müzisyen Serhan Kelleözü’nün fotoğrafik biyografisini anlatan sergi açıldı. Etkinlikte yine ve Serhan Kelleözü’nün yaşam öyküsünü anlatan kitap imzalandı. Fotoğraflarla beraber öykülerinin de izlenebildiği sergide Serhan Kelleözü ve Toprak ile birlikte Omar Faruk Tekbilek ve Ümmüşen Ünlü Gürsoy unutulmaz bir dinleti sundu.

 

Altınoran’ın “Sanat Adana İçin, Adana’dan Dünya’ya” şiarının yaşama geçirildiği etkinliğin ikinci adımı ise Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki konser oldu.  Akdeniz Akşamları dahil 700 civarında bestesi bulunan müzisyen Serhan Kelleözü, sanat yaşamının 50. yılı dolayısıyla muhteşem bir konser verdi.

 

“Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayım”

,Etkinliğe Katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer alan bir Belediye Başkanı olduğunu belirterek, “Serhan Kelleözü ve Haluk Uygur’u kutluyoruz. Atatürk’e layık olmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Konserine “Mavi İnsan-Mavi Şarkı” adlı yeni eseri ile başlayan Serhan Kelleözü de sergi ve konserde kendisini yalnız bırakmayan Adanalı sanatseverlere teşekkür etti. Serhan Kelleözü, “Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Dr. Haluk Uygur başta olmak üzere tüm Adanalıların desteğini hissetmek bana her zaman güç veriyor.” diye konuştu.

“Bir projemiz daha coşkuyla bitti”

Altınoran Düşünce ve Sanat Platforumu Başkanı Dr. Haluk Uygur da Adana’da hafta sonunda unutulmaz bir sanatsal etkinliğe imza atmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Dr. Uygur, şunları kaydetti:

 

“Bir projemiz daha coşkuyla bitti. Altınoran olarak; 12 yıldır devam ettiğimiz ‘Adana’ya Güç Verenler’ projesinin en son çalışması olan, Serhan Kelleözü’nün yaşam öyküsünü konu alan Notalı Şair fotomonografik çalışmamız, coşkulu bir konserle bitti. Akdeniz Akşamları dahil 700’den fazla şarkının yazarı Serhan Kelleözü’nün 50. Sanat yılı kutlamasıydı bu aynı zamanda. Bu muhteşem etkinlikte birlikte yer almak, sanatın gücünü yine hep birlikte hissetmek muhteşem bir duygu.”