29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ŞEREF CAN; ÇANAKKALE ZAFERİ, ALINMASI GEREKEN DERSLERLE DOLUDUR

ŞEREF CAN; ÇANAKKALE ZAFERİ, ALINMASI GEREKEN DERSLERLE DOLUDUR

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı,Cansa Ltdi Şti yönetim kurulu başkanı İş İnsanı Şeref Can 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü ile ilgili yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi,.Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.
Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şahadet kararlılığının kanıtıdır.
Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 108 yıl önceki aynı kararlı irade ile korumaktır.
Nitekim üç semavi dinin yüzyıllardır karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde yaşadığı kentimizdeki kardeşlik, ecdadımızdan emanet aldığımız bu aziz vatana aynı sadakatle sahip çıkılacağının da teminatıdır.
Ülkemiz üzerinde şer odaklarınca oynanan her türlü oyuna rağmen Aziz Milletimiz için 1071 Malazgirt zaferiyle kapıları açılan ve 1922 de Kurtuluş Savaşı ile perçinlenen, her karış toprağı için nereyse bir şehit verdiğimiz Anadolu, dünya döndükçe Türk’e yurt olmaya devam edecek ve Türk Milleti ilelebet var olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünde gösterdikleri eşsiz mücadelenin bilinciyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir