26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yılı…

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yılı…

Adana Garnizon Şehitliğinde düzenlenen tören çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Muhammet Çetin, yaptığı konuşmada, vatanı, milleti, bayrağı ve bağımsızlığı için canlarını hiçe sayan, Kore’den Yemen’e, KKTC’den Türkiye’nin bütün illerinde kefensiz yatan binlerce kahraman şehidi minnet ve şükran duygularıyla anmak için toplandıklarını söyledi.

Bugünün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeciğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu ifade eden Çetin, “Bugün barutla kanın, kanla canın buluştuğu, canın vatan namus bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Bugün davul zurnayla, dualarla asker ocağına, devlet kucağına gönderdiği çocuğunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit anaları, babaları, eş ve çocuklarının gurur günüdür” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adana Valisi Mustafa Büyük ve 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş şehitlik defterini imzaladı. İl Müftüsü Arif Gökce’nin dua etmesinin ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir