18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Seher Ergin: Teklifiniz yoksulluk zammınız ise sefalettir…

Seher Ergin: Teklifiniz yoksulluk zammınız ise sefalettir…

Eğitim- İş Adana 1 Nolu Şube başkanı Seher Ergin, “Kamu emekçilerinin 2024/2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri utanç zamlarıyla sonuçlanmıştır. Hükümet ve yandaş konfederasyon arasında yapılan “danışıklı görüşmelerden” kamu emekçileri adına herhangi bir kazanım çıkmasını zaten beklemiyorduk. Zira ortada ne gerçek bir Toplu Sözleşme görüşmesi ne de toplu pazarlık masası bulunmaktaydı. Teklifiniz yoksulluk zammınız ise sefalettir. ”dedi.

Ergin konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “ Hükümetin; kamu emekçilerine ve emeklilerine karşı bu kadar pervasız olmasının nedeni yetkili konfederasyon ve ortağının tavrından kaynaklanmaktadır.  Yetkili konfederasyon, her sözleşmede olduğu gibi bugün de kamu emekçilerini, Sözde Toplu Sözleşme masasında satmış ve memurun değil iktidarın çıkarlarını gözetmiştir. Daha önce belirttiğimiz gibi bir tiyatro oynanmıştır. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 yılı için yüzde 15 10, 2025 yılı için ise yüzde 6 5 zam yapılmasını kararlaştırmasıyla perdeyi kapatmış ve tiyatroyu bitirmiştir.

Kamu emekçilerini enflasyona ezdirmedik diyenlere ve masada oturanlara sözleri olduğunu belirten Ergin şöyle konuştu. “  Kamu görevlilerinin toplu pazarlığı baştan aşağı anti-demokratik şekilde yürütülmektedir. İşin ilginç yanı hükümet de yandaş konfederasyon da gerçek bir toplu sözleşme yapmış gibi günlerdir kamu emekçilerini oyalamıştır. Kamu emekçilerinin ve emeklilerin gerçek anlamdaki bir toplu pazarlık ve sözleşme yapabilmelerinin yolu grevin merkezinde olduğu bir mücadele sürecinden geçmektedir. Grev yoluna başvurma yetkisinin olmadığı bir sözleşme gerçekçi değildir. Grev kararı olmayan toplu sözleşme masasını ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun anti demokratik yapısını kabul etmiyoruz. “

Ergin açıklamasının sonunda, “Sözde Toplu Sözleşme görüşmeleri; ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmemiştir. Kamu emekçisinin ve emeklisinin, işçinin, çiftçinin, esnafın, dar gelirlinin mutfağında yangın var! Hükümet, 2024-2025 yılları için dayattığı oranlarla memuru ve memur emeklisini açlık ve yoksullukla baş başa bırakmıştır. Bu karanlık tablo ve sefalet koşullarında yaşamamak için kamu emekçilerini ve emeklilerinin hak mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Tüm kamu emekçilerine sesleniyoruz sizlere kimse altın tepside bir hayat sunmadı ve sunmayacak! Emeğimiz ve geleceğimiz için omuz omuza mücadele etmek amacıyla masada oturan tüm konfederasyonların üyelerini istifa etmeye ve saflarımıza çağırıyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir