18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Sarıçam’ın kasaplık kursu tamamlandı…

Sarıçam’ın kasaplık kursu tamamlandı…

 

Sarıçam Belediyesi’nin yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile ilçede açtığı Kasaplık Kursu sona erdi.  Üç gün süren uygulamalı ve teorik eğitimlerin verildiği kursa katılan 400 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törene katılan Başkan Bilal Uludağ, burada yaptığı konuşmasında, alanında uzman ekipler tarafından üç gün süren kurslarda teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini belirtti.

Kurs süresince kurban ibadetinin dini dayanakları, vekâlet alma, tekbir getirme, kurban keserken okunması gereken dualar, kurbanı İslami usullere göre kesme, kurbanı yüzme ve parçalama konularında ve kurbanlığa nasıl davranılması gerektiğinden, kurbanlığın nasıl yatırılacağına, kesimden yüzmeye, etlerin ayrıştırılmasından, hijyen ve güvenlik kurallarına kadar kasaplık mesleğinin birçok ince ayrıntının öğretildiğini belirten Başkan Uludağ, “Aldığınız bu sertifikayla kasaplık mesleğinin ilgili alanlarında çalışma yapma yeterliliğine ulaştınız. Sizler önümüzdeki Kurban Bayramı’nda kendinizi yeterlilik konusunda test ederken biz de Sarıçam Belediyesi olarak her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu Kurban Bayramının da her açıdan sağlıklı ve güvenli geçmesi için alınması gerekli tüm tedbirleri almış olacağız” diye konuştu.

Sertifikalarını Başkan Uludağ ve Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal’ın elinden alan kursiyerlere, Sarıçam Belediyesi tarafından temin edilen, içerisinde et satırı, kurban bıçağı, bileyici, çengel ve önlükten oluşan kurban kesim seti hediye edildi. Program toplu çekilen hatıra programı ile sona erdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir