21 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Ressam Çevirgen: “Sanatçı gündelik hayat içinde sürüklenmemelidir”

Ressam Çevirgen: “Sanatçı gündelik hayat içinde sürüklenmemelidir”

Ressam Safter Çevirgen, günümüzde sanatçıların eskisinden daha çok gündelik yaşamın içine sürüklendiğini ve doğal olarak üretimlerini hayat mekanizmasından ayrı oluşturamadığını gördüklerini belirterek, ”Bu üretimler, toplum içinde hayat bulan insana ait duyguların beslenmesiyle var olur. İnsanın sanat üretimlerine duygusal yanı ile yönelmesi, onu hayat ile ilişki kurmasına, hayatının da sanat ile eşitlenmesine neden olur. Bu eşitlenme ile birlikte tüm yaşantılar eşitlenir” dedi.

“Sanatçının içinde bulunduğu durum onu yaşamadığı sonsuz sayıda yaşantının gözlerden saklı tutulmuş ve sorgulanmamış en önemsiz olayların ortağı yapar” diyen Ressam Çeviren, “İçinde yaşanılan dünya, sanat üretimlerinin karşılığını gündelik hayat içinde arayan, gerçeğin kopyalarından oluşan temsili bir dünyanın oluşturulması yerine bu üretimlerin sonuçlarını doğaya ve insan yaşamına katkısını irdeleyen ve bu üretimlerin hayata ve doğaya kazandırdıklarını gösteren sanatçılarla doludur” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir