Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Akkapı Mahallesi’ndeki bir evde yüklü miktarda uyuşturucu olduğu istihbaratı üzerine söz konusu adrese şok bir baskın düzenledi.

Operasyonda hedefte olan Y.K. ve T.C. kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda; ‘yeşil reçete’ ile verilen, farklı hastalıkların tedavisinde kullanıldığı gibi uyuşturucu özelliği olan sentetik haplarla birlikte boyları bir metreye kadar ulaşan 3 Hint keneviri ve 2 de ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Baskında; yaygın anksiyete bozukluğunun tedavisinde kullanılan; 221 ayrı kutuda 12 bin 376 adet; kutusundan çıkartılmış vaziyette de 11 bin 200 olmak üzere toplam 26 bin 720 adet ‘Galara’ adlı sentetik haplarla birlikte; nöropatik ağrıların tedavisinde kullanılan 49 adet ‘Lyrica’nın adlı yine sentetik hap ele geçirildi.

Öte yandan, söz konusu hapların da ‘torbacı’ olarak bilinen, sokak satıcıları tarafından, uyuşturucu olarak piyasaya sürüldüğü öğrenildi. Zanlıların, Dağlıoğlu Polis Merkezi Amirliği’ndeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.