Olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Gülbahçesi Mahallesi’nde yaşandı. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, mahalledeki iki ayrı evde yüklü miktarda silah bulunduğu gibi burada tabanca üretimi yapıldığı istihbaratı üzerine harekete geçti.

Polis, her iki adrese de eş zamanlı şok baskınlar gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda; 5 adet ruhsatsız tabanca, 50 adet tabanca gövdesi, 20 adet tabanca şarjörü, 143 adet tabanca mermisi, bir adet ruhsatsız otomatik tüfek ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca ele geçirilen silahlara ait 29 adet  tüfek fişeğiyle birlikte tabanca üretiminde kullanılan; 50 adet icra yayı, 49 adet icra mili, 13 adet tabanca namlusu, 20 adet metal tığ, 14 adet matkap ucu, bir adet kumpas, bir adet tabanca sürgüsü, 7 adet matkap, bir adet taşlama makinası, 7 adet tornavida, 3 adet çekiç, 3 adet pense ve 6 adet eğeye de el konulduğu bildirildi.

Gerçekleştirilen eş zamanlı baskınların hedefindeki M.U. ve M.O. gözaltına alındı. Şüphelilerden M.U.’nun; ‘kasten yaralama’ ve ‘hırsızlık’ suçlarından 4 ayrı sabıkası olduğu bilgisine ulaşıldı. Zanlıların, Dağlıoğlu Polis Merkezi Amirliği’ndeki sorguları da olayla ilgili soruşturma da sürüyor.