26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Öztür’ke parelel yapı suçlaması…

Öztür’ke parelel yapı suçlaması…

Paralel Yapı’ya bağlı Horizon şirketinin, Ceyhan’daki enerji bölgesinde bulunan 432 dönümlük devlet arazisini, bitişiğindeki 20 dönümlük arsayla usulsüz devir yoluyla birleştirdiği ortaya çıktı.
Türkiye’nin enerji koridoru Adana Ceyhan’da devlete ait arazinin, haksız yollarla ParalelYapı’nın şirketlerinden Horizon Elektrik ve Liman İşletmeleri’ne devredildiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle Ceyhan’da kurulan enerji bölgesinin 3 bin 200 metrelik sahil şeridinin, dolambaçlı yollar kullanılarak bin 400 metrelik kısmı özel şirkete satıldı. 20 dönüm arsa sahibiyken 452 dönüm arsa sahibi olan şirket enerji hattını da eline geçirdi. Arsayı yeniden devlete kazandırmak isteyen Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk de müfettiş gönderilerek engel çıkarıldı. İddialara göre; bölge içinde Fetullah Gülen’in akrabası da olan Çalışkan ve Nakıpoğulları ailelerinin Horizon Elektrik ve Liman İşletmeleri adına 20 dönüm arsası yer alıyordu. Enerji havzasının yaratacağı kazanç için yerli ve yabancı firmalar sıraya girmişken, 17 Kasım 2009’da Horizon’a ait arsaya bitişik olan devlete ait 432 dönüm arsa, Milli Emlak denetmenleri tarafından düzenlenen raporla şirkete tahsis edildi. Arsasını bir anda 22 kat büyüten şirket, 3 bin 200 metrelik sahil bandının da bin 400 metresine sahip oldu. 49 yıllığına arsayı kiralayan Horizon Elektrik ve Liman İşletmeleri, Ceyhan enerji bölgesinin stratejik olarak kendilerine mahkûm kalmasını da sağlamış oldu.
Kanunlardaki boşluklardan yararlanarak Adana’daki varlığını artıran şirket sahil şeridinde önemli bir yere sahip oldu. Ceyhan Belediyesi, büyükşehir yasasının devreye girmesiyle geçen imar düzenleme yetkisiyle, Horizon şirketinin kullanım hakkını sahilden alarak iç kısımlara vermek için harekete geçti. Şirket yetkilileri de arazinin ellerinden gitmesinin önüne geçmek için arsaya başka kişiler adına alacak temliki koydurdu. Devletin en stratejik bölgelerinden biri olan Ceyhan enerji havzasının paralel yapıya mensup kişi ve şirketlerin elinde olmaması gerektiğini belirten Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, “Devlet içinden müfettişler, baskılar uygulamaya çalışarak bize engel oldular. Sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizim devletin menfaati için mücadele etmemiz şart. Kamu arazisinin ortak edildiği yerde arsa kamuya kazandırılır. Burada tam tersi yapılarak kamu malı özele verilmiş” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir