21 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Özel Gereksinimli Bireylerin Dans Gösterisi…

Özel Gereksinimli Bireylerin Dans Gösterisi…

Özel gereksinimli çocukların danslarıyla renk kattığı etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü değişen yönetmeliği ve engelli haklarını anlatırken, Rehberlik Araştırma Merkezi engelli çocukların tanımlamasını ve raporlamasının nasıl yapıldığını, çocuk psikiyatrisi ise tanılamanın hastane boyutunu anlatırken,evde bakım yönetmeliği ile ilgili yeni bilgiler ailelere verildi.

HAKLARI KORUNMALI

Beyazay Derneği ve Adana il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlemiş olduğu Özel Eğitim ve Engelli bireylerin hakları konulu seminer Adana Evliya Çelebi Teknik Meslek Anadolu Lisesi Konferans salonunda Beyazay Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Burçin Derya Kavuncu tarafından düzenlendi. Kavuncu hedeflerinin engellinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik olduğunu ifade ederek, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

EĞİTİMİ HEDEF ALDIK

Engelliler ile ilgili bakış açısının değiştirilmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Kavuncu; “Amacımız engellilerin eğitimini hedef alan engellilerin istihdamı ve sosyal hayata uyumu. Engellilere yönelik ayrımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak. Aynı zamanda Sosyal dayanışmayı sağlamak. Engelliler ve toplum arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek, ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek” diye konuştu.

DANSLARIYLA RENK KATTILAR

Gönüllü Anneler Topluluğu Temsilcisi Gülşen Akgöz, özel gereksinimli çocuklar ve aileleriyle Beyazay Derneği’nin düzenlemiş olduğu özel eğitim konulu programa katılım gösterdi. Toplumsal birlikteliği sağlayan çalışmaları dinleyip bilgilendiklerini dile getirten Akgöz; “Yönetmeliklerdeki değişiklik, raporlar, toplumsal birlikteliği sağlayan hedefleyen çalışmaları dinleyip bilgilendik. Özel gereksinimli evlatlarımız danslarıyla renk kattı”.dedi.

GÜLŞEN AKGÖZ’E PLAKET

Özel gereksinimli çocukların gönüllerince eğlendiğini dile getiren Akgöz; “Seminerde Ethem Özdemir sürpriz Hint dansıyla gösteri yaparken, Mehmet Çağlar Pekar ve Selin Naz Özcan Kafkas dansıyla yeteneklerini sergileyip hayran bıraktılar. Genel Başkan Lokman Ayva Bey’e ve Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Burçin Derya Kırkali Kavuncu hocama bizlere katılımımızdan dolayı vermiş oldukları plaket ve bu güzel seminer için çok teşekkür ederim”.

GENİŞ KATILIM OLDU

Seminere Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva, Beyazay Teşkilat Başkanı Kasım Pamuk, Adana Ak Parti milletvekilleri Abdullah Doğru ve Faruk Aytek, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Adana İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ali Kahya Demirhan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Kamil Ünlü, Sarıçam Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Urey, Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Çocuk Ergen Psikiyatristi Başak Karabucak, Gönüllü Anneler Topluluğu Temsilcisi Gülşen Akgöz, Özel Eğitim öğretmenleri ve veliler katıldı. Çukurova Metropol

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir