19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Oya Tekin Kimdir?

Oya Tekin Kimdir?

Oya Tekin Nerede Doğdu?

Oya Tekin, 17 Aralık 1966’da Tarsus, Mersin’de dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1991 yılında kurduğu Tekin Hukuk avukatlık ofisini geliştirerek Türkiye genelinde önde gelen 20 avukatlık ofisinden biri haline getirdi. 2018 yılında Mersin Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.

31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde, kadın muhtar adaylarıyla yaptığı görüşmeleri derleyerek “Cam Tavanları Kırıyoruz” adlı bir kitap yazdı.

Oya Tekin’in İş Hayatı

2010 yılından beri Adana Barosu Staj Komisyonunda aktif rol aldı ve 2013 yılında iki dönem boyunca Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu başkanlığını yaptı. 2016 yılında Adana Barosu’nun ilk kadın başkanı olmak amacıyla Demokrat Avukatlar Grubundan baro başkanlığına aday oldu.

1993 yılında Galleria alışveriş merkezine karşı açtığı dava ile Türkiye’de ilk çevre davasını açan avukatlardan biri oldu. Emek Büroları’nın Adana’daki kuruluşunda aktif rol aldı ve halen Mülteci ve İnsan Hakları Komisyonunda çalışmaktadır. Aladağ yurt yangını davasında İHD adına gözlemci olarak katıldı ve köydeki çocuklar için SHD tarafından düzenlenen yaz kampında aktif görev aldı.

Oya Tekin, 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP’den Seyhan Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir