14 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Orman yangınları için ORKUT timleri geliyor…

Orman yangınları için ORKUT timleri geliyor…

Ormanlarda çalışmalarını sürdürmek üzere Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) timleri kuruldu.

Kurulan bu timler eğitimlerinin tamamlamalarının ardından orman yangınlarında ulaşılması zor bölgelere ilk müdahalede aktif rol oynayacak.

​Orman Genel Müdürlüğü tarafından Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nde kurulan Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) 6 haftalık eğitiminin 2.ci etabını tamamladı. Toplam 12 kişiden oluşan Orman Arama Kurtarma Timi’nin başında bir işletme şefi bulunuyor. Orman yangınları esnasında ihtiyaç duyulacak arama kurtarma faaliyetlerinde bulunacak tim, ayrıca sel, deprem, heyelan gibi afetlerde de görev yapacak.

Adana AFAD İl Müdürlüğü tarafından Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitimlerde ORKUT ekibine, Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi ile ilk yardım temel bilgileri, hasta ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, bilinç bozuklukları vb. konularda teorik eğitimlerin yanında uygulama ve pratiklik eğitimleri de verildi.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Adana Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan ORKUT ekibinin ihtiyaç halinde orman yangınlarında ulaşılması zor bölgelere ilk müdahalede aktif rol oynayacağını söyledi. Yılmaz, “ORKUT, zorlu arazi şartlarında gerek yangına müdahale, gerekse kurtarma operasyonlarını gerçekleştirebilecek eğitim ve beceriye sahip. Adana Orman Bölge Müdürlüğü olarak eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekibimiz yangınla mücadelenin yanında tüm ormancılık faaliyetlerimizde de görevler üstleniyor” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir